Terrassen

Een terras is een open zitplek in een tuin of op een plat dak, voorzien van een verharde ondergrond. De verharding kan bestaan uit keien, stoeptegels, siersteen, grind, split, schelpen, houten planken of ander relevant bouwmateriaal. Voor de stevigheid wordt onder een terras meestal een dikke laag straatzand of aangestampt puin gelegd. In dat oerwoud van eisen en mogelijkheden probeert NBD-Online je verder te helpen. Hier vind je de laatste trends in Terassen, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige informatie en nog meer interessante blogs en artikelen.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Met waterdaken pionieren in Rotterdam

In het hart van Rotterdam bevindt zich een groen paradijs, bovenop het iconische rijksmonument, congres- en concertgebouw De Doelen. Wat dit dak van andere daken onderscheidt, is niet alleen zijn historische waarde, maar ook het feit dat het nu het grootste multifunctionele groendak op een gemeentelijk rijksmonument herbergt. Het dak heeft niet alleen een opvallende waterbergingscapaciteit van maar liefst 2000 badkuipen aan water, maar is ook intelligent en wordt aangestuurd door het Meteo Active systeem van ZinCo. 

{--ALT--}

Keramische tegels aanleggen op een dakterras

Keramische tegels zijn in de bouw al jaren een zeer geliefd product om te gebruiken. En dat is niet zo gek; keramische tegels zijn duurzaam en de variatie in kleur, textuur, formaat en reliëf is enorm. Ook de veelzijdige toepasbaarheid van keramische tegels maakt dat veel mensen kiezen voor dit materiaal. Voor gevels, muren, vloeren, tuinen en dakterrassen.

{--ALT--}

Het Gorter® dakluik met de hoogste isolatiewaarde Uw ≤ 0,198 W/(m².K)

Het Gorter® dakluik type RHTEP is voorzien van CE-markering (ETA) 
De thermisch gescheiden aluminium constructie vormt een duurzame bijdrage aan de totale energiebesparing. Niet onhandig en wel verstandig met de huidige energieprijzen. Levering mogelijk binnen 24 uur! Voor meer informatie of een offerte bezoekt u www.gorterluiken.nl.

{--ALT--}

Dakterras innocent Europoort Rotterdam

In Europoort Rotterdam is recentelijk ‘de blender’ opgeleverd, de hagelnieuwe fabriek van het ambitieuze innocent, een drankjesfabrikant die de wereld graag een stukje beter en gezonder maakt. De eerste WELL gecertificeerde fabriek ter wereld, met materialen en ruimtes die goed zijn voor milieu en mens. En daar hoort ook een dakterras bij met topuitzicht!


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekkingen voor de afdichting van platte en hellende daken bestaan uit bitumen of een combinatie van bitumen en kunststoffen (gemodificeerd bitumen) dat is aangebracht op een drager (inlage, cachering).
{--ALT--}

SOLARLUX Tuinkamers en terrasoverkappingen

De tuinkamers en terrasoverkappingen van SOLARLUX zijn grotendeels op maat gemaakt, met uitzondering van 1 standaard model dat in 12 afmetingen verkrijgbaar is.
{--ALT--}

Dreen® Magna en Dreen® Robusto grootformaat dakterrastegels

Grootformaat dakterrastegels Dreen® Magna en Dreen® Robusto, voor stoere, strakke dakterrassen en dakpromenades.