Luchtbehandeling

Luchtbehandeling komt voor in diverze varianten. Met Airconditioning (A/C), klimaatregeling, luchtbehandeling of luchtregeling wordt de lucht in binnenruimtes, zoals een gebouw, auto of trein gereguleerd. De behandeling bestaat vooral uit koeling en regeling van de vochtigheidsgraad. Andere benamingen zijn 'klimaatregeling' en 'comfortkoeling'. 

Met het apparaat of installatie kan de temperatuur en luchtvochtigheid op een aangenaam niveau gehouden worden, terwijl het buiten onaangenaam warm of koud is. Door het toepassen van een filtersysteem kan de lucht tevens worden gezuiverd.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Ontdek de prefabricage oplossingen van Walraven

Het werken met bevestigings- en brandwerende systemen wordt steeds complexer door continue technologische ontwikkelingen en wijzigende bouwvoorschriften. Het komt hierbij dan wel eens voor dat u bij de voorbereiding of uitvoering van een project een uitdaging tegenkomt waar u hulp bij wenst. Walraven heeft een team van technisch adviseurs met ruime ervaring dat u kunt helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor uw technische vraagstukken.

{--ALT--}

Een prettig en productief werkklimaat met unieke louvers

Tholen is een stad op het gelijknamige Zeeuwse eiland. Hier is bij Schipper Accountants een groot raam voorzien van horizontale lamellen. Deze unieke louvers bieden volop mogelijkheden als zonwering én voor daglichtbeheer.

{--ALT--}

FAKRO biedt slimme en energiezuinige warmtewering

Zonlicht verlicht en verwarmt een binnenruimte op natuurlijke wijze.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Koelinstallaties, airconditioning

Koelinstallaties en airconditioning zijn de verzameling van oplossingen om ruimtes, voorwerpen en stoffen af te koelen en koel te houden en komt altijd neer op het onttrekken van warmte en deze op een andere plaats weer af te staan.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Luchtkanalen, ventilatiekanalen

Luchtkanalen verbinden de te bedienen ruimte met luchtbehandelingskasten, ventilatoren, regelapparatuur, kleppen en luchtroosters en dienen voor het transport van lucht.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Mechanische ventilatie (systeem D)

Bij het realiseren van woningen met een duurzaam keurmerk zoals NOM-woning, passiefhuis of (bijna) energie neutraal huis (BENG) wordt vaak gekozen voor mechanische ventilatie, al was het alleen maar omdat het een eis is van de keurende instantie (zoals bv.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Ventilatie, algemeen

Voor een gezonde leef- en werkomgeving is het noodzakelijk dat aan ruimten frisse lucht, zuurstof, regelmatig wordt toegevoegd.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Ventilatiesystemen A, B, C, D (NEN 1087)

In deze Basiskennis Installaties besteden we niet alleen aandacht aan de klassieke indeling van de ventilatiesystemen volgens NEN 1087.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Centrale luchtbehandeling

Centrale luchtbehandeling is een systeem, waarbij op één plaats in een daartoe geconstrueerde luchtbehandelingskast, een in te stellen mengsel van buitenlucht en lucht, afgezogen uit de te bedienen ruimten, wordt behandeld.

Meer over

{--ALT--}

ALFA 95 FLAT SQ geniet van de stilte

Met trots lanceren wij onze nieuwe WTW warmteterugwinunit de ALFA 95 FLAT SQ met superstille werking. De luchtstroomprestaties leveren eersteklas luchtkwaliteit voor klaslokalen met een bezetting tot 31 personen (berekend met 30,6m3/h per persoon).

{--ALT--}

Forse besparing op het gasverbruik en de energierekening met de Intergas Xtend

De Intergas Xtend is de zelf ontwikkelde hybride oplossing van Intergas. Deze add-on lucht/water split warmtepomp heeft een vermogen van 5kW. Door het gebruik van een Intergas Xtend is het mogelijk om tot wel 80% te besparen op het gasverbruik, zonder in te leveren op comfort.

{--ALT--}

De nieuwe FIRE+ICE lucht-lucht warmtepomp van ETHERMA°

Voor bestaande gebouwen zijn er nauwelijks alternatieven voor innovatieve, eenvoudig te installeren verwarmingssystemen. Met de nieuwe warmtepomp FIRE+ICE met koelfunctie, presenteert ETHERMA een innovatie lucht-lucht warmtepomp monoblock, waarvoor geen buitenunit nodig is. Deze is perfect geschikt voor ruimtes van ca. 35 m², zoals woon- of slaapkamers. De warmtepomp maakt indruk met een COP-waarde (Coëfficiënt of Performance) van 3,28 bij 7 C°. En het beste van alles: de FIRE+ICE warmtepomp kan snel en eenvoudig aan de binnenkant van buitenmuren worden geïnstalleerd, waarbij de installatie volledig van binnenuit plaatsvindt.


Uitgelichte producten

{--ALT--}

Vortvent Komfovent luchtbehandelingskasten PRO en PRO2

Met de Vortvent Komfovent VERSO PRO en PRO2 luchtbehandeling units met warmtewiel of tegenstroom platenwisselaar kiest u voor klimaatbeheersing met een hoge kwaliteit, zeer energiezuinig en eenvoudig te installeren.
{--ALT--}

Bedieningsschakelaar RF - 230 VAC

Deze  bedieningsschakelaar communiceert draadloos volgens het RF-protocol en zorgt er voor dat de bewoner zelf de ventilatie in de gewenste stand kan sturen.