Trappen en liften

Een mooie trap, daar bijt elke ontwerper zich graag in vast; maar voor veel trappen geldt dat ze vooral veiligheid moeten bieden en praktisch moeten zijn.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

De hoogte in met hout

Hout wordt door velen gezien als hét bouwmateriaal van dit moment. Het is ecologisch, hernieuwbaar, bindt CO2 en zorgt niet alleen voor een stijlbol exterieur, maar ook voor een goed binnenklimaat. Alleen al door de klimaatverandering wordt houtbouw steeds belangrijker. Ook in Nederland is houtbouw aan een opmars bezig. Schindler Liften BV voerde reeds diverse houten gebouwen uit met liften in, jawel, houten liftschachten.

{--ALT--}

Fraaie plafonds in hoofdkantoor Booking.com

Het houtgebruik is een onlosmakelijk onderdeel van het natuurlijke karakter van het atrium en is op meerdere manieren toegepast. In het atrium maken de eikenhouten lamellen een fraaie indruk door de gelaagde wijze waarin deze zijn gemonteerd. Daarnaast zijn de wanden en trappen bekleed met houten panelen die voorzien zijn van een nano perforatie, welke bijdragen aan het akoestisch comfort van de ruimte.

{--ALT--}

Een mooie entree met Holonite Traptreden!

Het plan Noordelijk Niertje te Kralingen is opgebouwd uit twee zijden waarop de bebouwing is georiënteerd. De Kralingse Zoom zijde en de kant van de Leendert Butterstraat.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Trappen, algemeen

”De trap is een functioneel element dat niveaus verbindt”, zo omschreven we dat vroeger in de oude NBD mappen.
{--ALT--}

Basiskennis Transportinstallaties: Elektrische liften, tractieliften

Elektrische liften worden tegenwoordig ook wel tractieliften genoemd, maar rond de 19e eeuwwisseling waren het nog wel twee verschillende liften.
{--ALT--}

Basiskennis Transportinstallaties: Liften, algemeen

Liften komen in een groot aantal uitvoeringsvormen voor. Afhankelijk van het doel, de bouwkundige mogelijkheden en de aard van het gebruik wordt in nauwe samenwerking met de liftleverancier een lift in een bouwproject gekozen en verwerkt.

Meer over

{--ALT--}

Gorter® dakluik: groen en duurzaam naar het dak

Een dakluik is breed inzetbaar, als vluchtluik, als toegangsluik voor zonnepanelen of luchtbehandelingsinstallaties. Maar wat is er mooier dan een toegang tot een dakterras of daktuin, maar dan geheel in ‘groen’ uitgevoerd als een uiterst duurzame toegang. Met de toepassing van een Gorter glazen dakluik brengt u natuurlijk daglicht in de onderliggende ruimte waardoor het binnenklimaat en de beleving geoptimaliseerd worden.

{--ALT--}

Renovatie voormalige pand H&M Oudegracht Utrecht afgerond

In het historisch centrum van Utrecht heeft Van Wijnen in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance het voormalige H&M winkelpand gerenoveerd naar een nieuwe winkelruimte. In het rijksmonument uit de 17e eeuw zal vanaf het voorjaar van 2023 een warenhuisketen haar deuren openen. Eind december 2022 leverde Van Wijnen Utrecht het pand op aan de opdrachtgever.

{--ALT--}

Transparantie zorgt voor verbinding

Transparantie is het sleutelwoord bij de totstandkoming van het nieuwe bedrijfspand van Van Iersel Geveltechniek in Breda. Transparantie is wat bezoekers ervaren bij binnenkomst, in het grote atrium met zicht op de productiehal. Transparantie ondervinden ook de bij de bouw betrokken partijen. Het resultaat is er dan ook naar; een fascinerend lijnenspel aan de buitenkant van het pand door de aluminium lamellen aan de gevel en strakke plafonds in algemene ruimtes, kantoren en in de gangen.