Energiebesparing

Energiebesparing verwijst naar alle energiebesparende maatregelen om de consumptie van brandstoffen te verminderen. Het kan worden bereikt door efficiënter gebruik te maken van energie: hetzelfde doen met minder energie. Men kan ook energie besparen door minder gebruik te maken van de dienst die de energie verbruikt. Energiebesparing kan leiden tot kapitaalsverhoging, minder belasting van het milieu, verminderde energieafhankelijkheid. Energieverbruikers zoals organisaties, maar ook individuele personen, willen zo weinig mogelijk energie verbruiken om de energiekosten te drukken wat de economische zekerheid bevordert. Industriële en commerciële gebruikers willen de efficiëntie verhogen om een zo groot mogelijke winst te realiseren.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Oxygen2: slim en zuinig ventileren

De overheid stimuleert de bouw van energie neutrale woningen én het energiezuiniger maken van bestaande woningen. Isolatie is daarin de eerste stap. Het bespaart energie en zorgt voor een beter wooncomfort. Maar hoe zit het dan met de ventilatie? 

{--ALT--}

Professional krijgt veel praktische hulp via ISSO-kleintje Zonnestroom

Om zonnestroomsystemen op een duurzame wijze te realiseren, heeft de professional de juiste kennis nodig. Met het Kleintje Zonnestroom biedt ISSO veel nieuwe kennis in een handzaam en volledig naslagwerk. Deze kennis geeft de juiste informatie om specifieke onderdelen voor het installeren van een zonnestroomsysteem na te kijken of op te zoeken.

{--ALT--}

Opvouwbaar isolatiemateriaal: buitengewoon veelzijdig

TONZON is jouw betrouwbare partner in isolatie. TONZON is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal gebaseerd op een unieke sterke folie. Sinds 1980. De benodigde lucht wordt op de plaats van bestemming opgesloten in de Thermoskussens. De isolatietechniek biedt een hoge isolatiewaarde met weinig ruimteverlies en is het meest duurzaam. Intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles. Het isolatiemateriaal is ideaal voor renovatie, afbouw en prefab bouw in koude én warme klimaatzones.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Isolatiemateriaal voor de bouw

Materialen bestemd voor de verbetering van de thermisch isolerende eigenschappen van bouwkundige constructies, samen­stellingen en producten van deze materialen.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: CV-ketels, verwarmingsketels

CV-ketels verbranden een gasvormige of vloeibare brandstof, of vaste stof.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Verwarming, algemeen

Of het nu wel of niet een strenge winter is, verwarmen moeten we allemaal.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Warmtepompen

Warmtepompen zijn verwarmingsapparaten met een hoog rendement, die warmte uit de omgeving opnemen.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Zonnepanelen

Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen of PV panelen genoemd, zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse dakenlandschap.

Meer over

{--ALT--}

FOAMGLAS® - niet geproduceerd om weg te gooien

Een groot aantal gebouwen in het land zijn verouderd en scoren slecht op het gebied van energie-efficiëntie. Met FOAMGLAS® is het mogelijk om de daken ervan te renoveren en bijkomend te isoleren zonder het aanwezige isolatiemateriaal te verwijderen of te vervangen. Op deze manier kan worden bespaard op energie en grondstoffen, verkleint de afvalberg, en draagt de bouwwereld bij aan een circulaire economie. Een mooi voorbeeld is de huidige renovatie van het dak van AZ Sint-Jan Brugge – België.

{--ALT--}

Duurzaam én stijlvol verwarmen? Dat kan!

We voelen het vandaag de dag allemaal: de stijgende gasprijzen raken ieders portemonnee en de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame verwarmingsoplossingen wordt meer en meer de norm. Maar hoe maak je deze overstap? En waarom is elektrisch verwarmen met de Zehnder Plug-in Radiatoren de ideale oplossing voor jouw woning? 

{--ALT--}

Geluid reduceren door kieren te dichten

Geluid ‘reist’ in golven. Zolang er geen barrières zijn kunnen deze golven zich ongehinderd verplaatsen. Ramen en deuren zijn goede geluidswerende elementen, maar vaak bevinden zich kieren tussen de sponning en het draaiende deel waardoor het geluid alsnog naar binnen komt. 


NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie