Prefab

Prefabricage is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren in een fabriek of werkplaats tot elementen worden gemaakt, waarna deze naar de bouwplaats worden getransporteerd en aldaar worden verwerkt. Deze bouwmethode noemt men ook montagebouw.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Een wereld te winnen met IsoBouw

Voor IsoBouw is de BouwBeurs een fantastisch platform om haar innovatieve kracht te tonen. En dat is precies wat bezoekers op de stand kunnen verwachten: nieuwe innovatieve isolatiesystemen met oog voor het milieu, met als passend thema 'Een wereld te winnen met IsoBouw'. 

{--ALT--}

Stabiel, snel en eenvoudig: TECEprofil voor prefab

TECE levert het stabiele droogbouwsysteem TECEprofil dat zeer geschikt is voor prefab. Voor sanitaire ruimten, schachten en technische ruimten in skids. Het bestaat uit 3 basisdelen en is eenvoudig, flexibel en schoon te verwerken. Specifieke kennis en speciaal gereedschap is niet nodig, iedereen kan er mee werken.

{--ALT--}

Walraven: Prefabricage

Het werken met bevestigings- en brandwerende systemen wordt steeds complexer door continue technologische ontwikkelingen en wijzigende bouwvoorschriften. Het komt hierbij dan wel eens voor dat u bij de voorbereiding of uitvoering van een project een uitdaging tegenkomt waar u hulp bij wenst. Walraven heeft een team van technisch adviseurs met ruime ervaring dat u kunt helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor uw technische vraagstukken.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Betonvloeren, cellenbeton en keramische vloeren

Betonvloeren, cellenbeton en keramisch materiaal zijn constructievloeren met beïnvloedbare sterkte en technische eigenschappen zodat met name grote overspanningen mogelijk zijn.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwanden

Onder binnenwanden worden verstaan de wanden, die zich als een inwendige scheidingsconstructie geheel binnen de bouwkundige omhulling bevinden, de gehele vrije hoogte van een verblijfsgebied beslaan en een constructieve en/of scheidende functie hebben.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Constructievloeren, Systeemvloeren

Onder vloeren worden verstaan de constructievloeren in een gebouw, zowel de begane grondvloeren als de verdiepingsvloeren.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Dakelementen, Sandwichelementen

Dakelementen of sandwichelementen zijn geprefabriceerde elementen, voorzien van isolatie en voor hellende daken ook van tengels of panlatten (of beide).
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Elementenwanden

Elementenwanden of systeemwanden zijn geprefabriceerde, verdiepingshoge elementen voor niet-dragende lichte scheidingswanden die, eventueel met losse stijlen, tot wanden zijn aaneengeschakeld.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie