Binnenklimaat

Binnenklimaat omvat alle atmosferische omstandigheden, temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en windsnelheid die in een leefomgeving zoals een woonhuis, bedrijfspand, school en openbare voorzieningen kunnen voorkomen. Deze omstandigheden hebben invloed op de gesteldheid van mensen, dieren, bloemen en planten in deze leefomgeving.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Een intelligent geconnecteerd systeem

Caleffi CODE®, een intelligent geconnecteerd systeem, in een minimaal maar stijlvol design dat zich aan elke woonstijl aanpast, en zorgt voor een optimale balans tussen verbruik en comfort. Het geconnecteerd systeem van Caleffi CODE® regelt de temperatuur van elke woonruimte op de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke manier. 

{--ALT--}

Klimaatplafond in combinatie met massief hout

Tegenwoordig brengen we 90% van onze tijd binnen door. Vandaar dat aandacht voor de luchtkwaliteit binnenin gebouwen zeer belangrijk is voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Het toepassen van een goed klimaatsysteem is hiervoor een essentieel onderdeel. De aandacht voor klimaatplafonds is daarom dan ook groot.

{--ALT--}

Energiecrisis & Hittestress centraal tijdens webinar DUCO

De energiecrisis treft steeds meer huishoudens. De kosten exploderen en gezinnen zoeken naar oplossingen om hun energieverbruik onder controle te houden. Op woensdag 30 november legt DUCO daarom tijdens het webinar Energiecrisis & Hittestress uit hoe hun ventilatie-en zonweringsoplossingen bijdragen tot een comfortabel binnenklimaat op een energiezuinige manier. Adviseur Haico Van Nunen van Bouwhulpgroep schuift mee aan tafel.

{--ALT--}

Healthbox 3.0: een nieuwe stap in installatiegemak

Healthbox 3.0 zorgt – als onderdeel van het C+ ventilatiesysteem – op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Beglazing, beglazingssystemen

Onder beglazing en beglazingssystemen voor ramen en deuren verstaan we het lichtdoorlatend afsluiten van openingen met platen van glas of kunststof.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwandafwerkingen

Een binnenwandafwerking is de aan een binnenruimte grenzende buitenste laag (toplaag) van een wandconstructie.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Buitenzonweringen, algemeen

Hoewel we steeds weer snakken naar de lentezon in februari, houden we in juli en augustus het zonnetje toch liever buiten.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Isolatiemateriaal voor de bouw

Materialen bestemd voor de verbetering van de thermisch isolerende eigenschappen van bouwkundige constructies, samen­stellingen en producten van deze materialen.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Plafondafwerkingen

Onder een plafondafwerking wordt verstaan de afwerking die direct of met behulp van een regelwerk tegen de onderzijde van een verdiepingsvloer of een dakconstructie is aangebracht.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Centrale luchtbehandeling

Centrale luchtbehandeling is een systeem, waarbij op één plaats in een daartoe geconstrueerde luchtbehandelingskast, een in te stellen mengsel van buitenlucht en lucht, afgezogen uit de te bedienen ruimten, wordt behandeld.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: CV-ketels, verwarmingsketels

CV-ketels verbranden een gasvormige of vloeibare brandstof, of vaste stof.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Koelinstallaties, airconditioning

Koelinstallaties en airconditioning zijn de verzameling van oplossingen om ruimtes, voorwerpen en stoffen af te koelen en koel te houden en komt altijd neer op het onttrekken van warmte en deze op een andere plaats weer af te staan.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Luchtkanalen, ventilatiekanalen

Luchtkanalen verbinden de te bedienen ruimte met luchtbehandelingskasten, ventilatoren, regelapparatuur, kleppen en luchtroosters en dienen voor het transport van lucht.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Mechanische ventilatie (systeem D)

Bij het realiseren van woningen met een duurzaam keurmerk zoals NOM-woning, passiefhuis of (bijna) energie neutraal huis (BENG) wordt vaak gekozen voor mechanische ventilatie, al was het alleen maar omdat het een eis is van de keurende instantie (zoals bv.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Ventilatie, algemeen

Voor een gezonde leef- en werkomgeving is het noodzakelijk dat aan ruimten frisse lucht, zuurstof, regelmatig wordt toegevoegd.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Ventilatiesystemen A, B, C, D (NEN 1087)

In deze Basiskennis Installaties besteden we niet alleen aandacht aan de klassieke indeling van de ventilatiesystemen volgens NEN 1087.
{--ALT--}

Basiskennis Installaties: Verwarming, algemeen

Of het nu wel of niet een strenge winter is, verwarmen moeten we allemaal.

Meer over

{--ALT--}

Met Jaga houd je het hoofd cool, het hele jaar door!

Naast de keuze voor een duurzame warmtebron of -opwekker, kun je ook je afgiftesysteem verduurzamen. Welke duurzame warmteopwekker er ook in de woning wordt gekozen, met de Low-H2O radiatoren van Jaga kun je altijd duurzaam verwarmen én koelen. Maar wanneer kies je nu voor welk systeem? Doorloop de Jaga routekaart.

{--ALT--}

Smart Home e-Vloerverwarming

nVent is verheugd een innovatieve update aan te kondigen voor zijn premium nVent RAYCHEM SENZ WIFI elektrische vloerverwarmingsthermostaat, die huiseigenaren in staat stelt hun vloerverwarming te bedienen met spraakopdrachten via een smartphone-app of een home hub-apparaat.

{--ALT--}

ClimateSwitch - Seasons change, so does our ventilation

  • Seizoenen die geruisloos in elkaar overgaan door een ventilatietechniek die intuïtief koelt én verwarmt: dat is ClimateSwitch. Ben jij klaar voor die switch? Met deze nieuwe innovatie van Zehnder ga je voor de meest verse binnenlucht, waardoor het op het juiste moment áltijd aangenaam is in de zomer en comfortabel in de winter. Kortom: gezond, het hele jaar rond!

Uitgelichte producten

{--ALT--}

Duco CO2 Boxsensor

Het afvoerkanaal van de woonkamer/open keuken kan voorzien worden van een CO2-gestuurde boxsensor, die heel snel en eenvoudig in het desbetreffende kanaal van de DucoBox Silent geklikt wordt.
{--ALT--}

JET Grillodur daglichtsysteem

JET Grillodur® is een multifunctioneel daglichtsysteem dat geschikt is voor dak- en geveltoepassing.
{--ALT--}

3M Prestige Window Films

De meeste warmtewerende raamfolies zijn donker van kleur en vaak sterk reflecterend.