Vloerisolatie

Een geisoleerde vloer houdt koude lucht en vocht uit de kruipruimte buuiten en de warmte binnen. Door de reducering van warmte verlies, hoeft de cv-ketel (of warmtepomp) minder hard te werken en gaat het energieverbruik omlaag. Ook bij vloerverwarming is het van belang de vloer te isoleren. Zo wordt voorkomen dat veel warmte naar de bodem of kruipruimte verdwijnt.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Vloerisolatie, doe het goed

De subsidie op woningisolatie is sinds 1 januari 2021 ondergebracht in de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE).
{--ALT--}

Onderzoek W/E adviseurs wijst uit:

Dat vloerisolatie helpt bij het verlagen van de energierekening en het verhogen van het wooncomfort, is voor iedereen wel duidelijk. Maar met welke materialen dit wordt gedaan, staat voor iedereen vrij. Zolang de normen van de MilieuPrestatie Gebouwen (MPG) maar worden gehaald. Omdat deze norm steeds verder daalt – sinds vorig jaar juli 0,8 – loont het om ook bij vloerisolatiematerialen te kijken naar zo min mogelijk milieubelasting. Uit een rapport van W/E Adviseurs uit Eindhoven in opdracht van TONZON blijkt dat TONZON Vloerisolatie ruim onder de norm zit, zeker ten opzichte van gangbare isolatiematerialen.

{--ALT--}

Een volledig energieneutrale woning is voor veel mensen een grote verandering, maar stap voor stap kom je al een heel eind ...

Een belangrijk onderdeel van het klimaatakkoord is dat de CO2 uitstoot moet verminderen.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Betonvloeren, cellenbeton en keramische vloeren

Betonvloeren, cellenbeton en keramisch materiaal zijn constructievloeren met beïnvloedbare sterkte en technische eigenschappen zodat met name grote overspanningen mogelijk zijn.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Isolatiemateriaal voor de bouw

Materialen bestemd voor de verbetering van de thermisch isolerende eigenschappen van bouwkundige constructies, samen­stellingen en producten van deze materialen.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Isolatieschuimen (EPS/XPS, PIR, PUR, PF)

Thermisch isolerende materialen op basis van kunststoffen bestaan uit kunststofschuim.

Meer over

{--ALT--}

Vloerisolatie, veel vergeten klus bij het na-isoleren

Bij het isoleren van de buitenschil van gebouwen, worden dak en gevel natuurlijk als eerste uitgevoerd. Daarna wordt de vloerisolatie vaak vergeten. Maar voor het gevoel van comfort is een goede vloerisolatie heel belangrijk.

{--ALT--}

Isolatiesysteem speciaal ontwikkeld voor het isoleren van begane grondvloeren

 Binnen één dag wordt JetSpray door een deskundige installateur aangebracht.
{--ALT--}

Isoleren en vochtweren vloeren met 40 jaar ervaring

Schuimbeton vervangt de oude vloer voor een lichtgewicht en hoogwaardig isolerende vloerconstructie.