Slim bouwen

Bij slimbouwen wordt met slimme bouwtechnieken het proces zo ingericht dat op een bepaald moment alle installaties in één procesgang en zonder dat er andere partijen in de weg lopen, worden aangebracht.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Het probleem: aansluitingen van isolatie in hoek- en kilkepers in complexe dakvormen

Het is een bekend en veel voorkomend probleem: de standaard geïsoleerde dakelementen hebben rechte kanten, maar de dakvorm is afwijkend, met een hoekkeper of kilkeper.
{--ALT--}

Hunter Douglas Architectural viert vijf jaar HeartFelt®

‘s Werelds eerste lineaire vilten plafondsysteem heeft de manier waarop ontwerpers en architecten hun ontwerpen toepassen baanbrekend veranderd. Het systeem is niet alleen budgetvriendelijk, maar ook gemaakt van 100% recyclebaar materiaal, met inbegrip van het dragersysteem. Sinds het lineaire plafondsysteem in 2017 wereldwijd werd geïntroduceerd en vervolgens de prestigieuze Red Dot Award in de productdesigncategorie won, heeft Hunter Douglas Architectural nieuwe en spannende toepassingen voor het systeem gepresenteerd. Daardoor kunnen ontwerpers een duurzaam product kiezen dat ook esthetisch aantrekkelijk is voor hun plannen.

{--ALT--}

Vrolijk breidt uit om nog slimmer te kunnen bouwen

Vrolijk, partner voor ontwikkeling en realisatie van bouwprojecten breidt haar activiteiten uit met de productie van een eigen ontwikkeld staalconcept. Het staalconcept is door Vrolijks’ engineeringsafdeling uitgedacht en ontwikkeld om projectteams te voorzien van een hoogwaardige standaard tijdens het bouwen. Deze oplossing onderschrijft de visie van het bedrijf om continu te kijken naar slimmere oplossingen voor de markt. Door dit eigen standaard staalconcept nu zelf te gaan produceren kan Vrolijk sneller, slimmer en duurzaam bouwen.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Dakelementen, Sandwichelementen

Dakelementen of sandwichelementen zijn geprefabriceerde elementen, voorzien van isolatie en voor hellende daken ook van tengels of panlatten (of beide).
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Elementenwanden

Elementenwanden of systeemwanden zijn geprefabriceerde, verdiepingshoge elementen voor niet-dragende lichte scheidingswanden die, eventueel met losse stijlen, tot wanden zijn aaneengeschakeld.
{--ALT--}

Basiskennis bouwkunde: Wandafwerkingen, platen

Als binnenwanden met plaatmateriaal wordt afgewerkt, dan bedoelen we een niet-naadloze afwerking die direct of op een regelwerk tegen een binnenwand is aangebracht.

Uitgelichte producten

{--ALT--}

Hunter Douglas Akoestische Houten wand- en plafondpanelen

Bij het ontwerp voor nieuwbouw of renovatie zijn wanden en plafonds beeldbepalend.
{--ALT--}

Kingspan TEK Bouwsysteem

Kingspan TEK® is leverancier van een hoogwaardig geïsoleerd bouwsysteem dat bestaat uit samengestelde constructieve panelen voor wanden en daken.