Verven/Coatings

Themapagina Verven en coatings
Eén van de meest effectieve manieren om materialen te beschermen tegen klimaatinvloeden is het toepassen van een verf, lak, beits of een coating. Pigment in de verf bepaalt veelal de dekkracht.
Stabu bestektekst beschikbaar Mavrox Conserverende coating

Mavrox Conserverende coating
MAVRO BV

Verven, coatings

De verfkeuze hangt af van het materiaal of de bestaande verflaag waarover u wilt schilderen. Verder worden verven nog onderscheiden in mat, zijdeglans en hoogglans. Coatingsystemen worden vooral voor metaal en vloeren gebruikt. Bij metaal kunnen ze ook brandwerend worden uitgevoerd, bij vloerencoating is vooral de slijtagegevoeligheid belangrijk.

Vicinity Professional Whiteboard verf Vicinity Professional

Vicinity Professional Whiteboard verf
Metiez

Binnenmuurverf

Binnenmuurverven worden vanwege hun afwijkende specifieke uiterlijk of eigenschappen voor binnenmuren apart onderverdeeld: Latexverf, acryllatexverf, vinyllatexverf en synthetische verf. Maar ook kalkverf, krijtverf, magneetverf, whiteboardverf, schoolbordverf en metallic muurverf worden onderscheiden.

Brandwerende coating

Met brandwerende coatings worden vaak staalconstructies profielvolgend tegen brand beschermd. Meestal gaat het om zwelverf, die zodra de temperatuur stijgt, opzwelt en daarmee een brandwerende laag vormt tot 240 minuten. Om de reactie van de verf te garanderen, mag er geen aftimmering gebruikt worden.

UniPrime schilderklaar multiplex UniPrime schilderklaar multiplex

UniPrime - de TOP in schilderklaar multiplex
Fetim Group BV

Voorbehandelde materialen

Omdat een verfklus, met alles wat daarbij komt kijken, behoorlijk arbeidsintensief kan zijn, bieden leveranciers ook materialen aan die al van een grondlaag zijn voorzien. Dit geautomatiseerde proces pakt in de praktijk dan sneller en goedkoper uit, omdat in het werk alleen de deklaag aangebracht hoeft te worden.