Terreininrichting

FalcoLinea straatmeubilair sofas Amstel Campus Amsterdam
Terreininrichting omvat een enorm breed gebied. Van bestrating, buitenmeubilair, groenvoorzieningen, overkappingen of carports, buiten-verlichting en hekwerken tot voorzieningen voor sportterreinen, speelterreinen en evenementen-terreinen.
HUWA straatbaksteen Lerida, Drossaert de Limpens Plein, Klimmen, NL HUWA straatbakstenen

HUWA straatbakstenen van Vandersanden Group
Vandersanden B.V.

Verhardingen

Betonklinkers, ook wel betonstraat-stenen genoemd, komen heel vaak voor op parkeerplaatsen, bedrijven-terreinen en pleinen. De bekendste betontegel is de trottoirtegel. Straatbakstenen oftewel klinkers worden op grote schaal toegepast bij het bestraten van openbaar gebied. Ook particulieren passen de steen toe voor terrassen, opritten en tuinpaden.

Natuurlijk spelen met speeltoestellen van IJreka IJreka speeltoestellen

Natuurlijk spelen met speeltoestellen van IJreka
Foreco Dalfsen B.V.

Speeltoestellen

Alle speeltoestellen die buiten worden opgesteld, krijgen naast een intensief gebruik ook met wisselende weersomstandigheden te maken. De eisen aan en de kwaliteit zijn dan ook zwaarder dan voor sport- en speeltoestellen die binnen gebruikt worden. Houten speeltoestellen worden vaak voor de jeugd gebruikt, en in parkachtige omgevingen.

WaxedWood geprefabriceerde bergingen, duurzame houten buitenbergingen WaxedWood geprefabriceerde bergingen

WaxedWood geprefabriceerde bergingen: duurzame houten buitenbergingen met KOMO-certificaat
Foreco Dalfsen B.V.

Bergingen

Bergingen zijn vooral praktische ruimtes, voor het stallen van fietsen en het opbergen van tuingereedschap. Houten bergingen komen het meeste voor en worden als kant-en-klaar pakket aangeboden. Fietsenstallingen hebben een houten of vandaalbesten-dige metalen constructie. De maatvoering is vaak modulair gerelateerd aan de maat een fiets.

Stabu bestektekst beschikbaar Klaver fietsenberging

Klaver fietsenberging
Klaver Fietsparkeren

Skye aluminium terrasoverkapping Skye

Skye aluminium terrasoverkapping
RENSON NV

Carports en overkappingen

Carports kunnen van hout, metaal of een combinatie daarvan, worden gemaakt. Een carport beschermt de auto tegen weersinvloeden. Maar het is natuurlijk heerlijk om een terras te overkappen met een overkapping. Dan wordt de periode dat het terras bruikbaar is, aanzienlijk verlengd.

Heras Electric Fence, rank elektronisch detectiesysteem voor uw hekwerk Heras Electric Fence

Heras Electric Fence, detectiesysteem
Heras BV

Hekwerken

Met hekwerken bedoelen we ook tuinschermen, bouwhekken, sier-hekken, afrasteringen, schuttingen, tennisbaanafrasteringen, omheiningen, tuinhekken en tot slot terreinafscheidingen. Metalen hekken sluiten vooral sportterreinen en bedrijventerreinen af. Hout komt veel voor als tuinafscheidingen en schuttingen.

Buitenmeubilair

In de openbare ruimte zien we veel vaste banken en 'zitobjecten'. De vormgeving van buitenmeubilair ken geen grenzen, want mensen gaaan vrijwel overal op zitten. Met picknickset wordt een geheel van banken en een tafel bedoeld, al dan niet vast aan elkaar. Picknicksets zijn vooral van hout of composiet gemaakt.

Groenvoorzieningen

Veel klimplanten, moestuinplanten en natuurlijk de leilindes hebben groeiplaatsconstructies nodig. En om buxus in speelse vormen te te kunnen snoeien worden ook vaak groeiplaats-constructies gebruikt. Naast het veelgebruikte wapeningsstaal zijn er ook speelse designs op de markt, die een frisse nieuwe kijk geven op groenvoorzieningen.

WindSwinger Pro - Roterende vlaggenmast met hijsbare uithouder Roterende vlaggenmast

WindSwinger Pro roterende vlaggenmast met hijsbare uithouder
Limeta B.V.

Reclame- en vlaggenmasten

Met reclamemasten worden bedrijfs-namen en reclame-uitingen met een ver bereik zichtbaar gemaakt. Vlaggenmasten worden van alumi-nium of polyester gemaakt en zijn slank uitgevoerd. Reclamemasten zijn robuuster van vorm. De constructie biedt vaak plaats aan beeldschermen en reclame met led-verlichting.

Buitentrappen

Buitentrappen zijn vaak van hout in combinatie met metaal, beton of natuursteen gemaakt. Met pigment kan het betonmengsel van een kleur worden voorzien. Ook met verschil-lende oppervlaktebehandelingen zoals zoeten of boucharderen ontstaat een unieke buitentrap. Met glas of metaal kunnen inlagen in het oppervlak worden aangebracht.

Deceuninck Twinson terrasplanken Hamburg Duitsland Twinson terrasplanken

Deceuninck Twinson terrasplanken
DECEUNINCK NV - BENELUX

Vlonders en terrassen

Bij vlonders en terrassen speelt de duurzaamheid een grote rol, want het moet langdurig tegen de invloed van water kunnen. Hout met een speciale behandeling, of composiet voldoet aan die eis. Ook speelt het slipgevaar een grote rol. Met stroef makende middelen zijn vlonders en terrassen antislip te maken voor een veilige beloopbaarheid.

SafetyGrip Gravel R13 antislipmat SafetyGrip Gravel R13 antislipmat

SafetyGrip Gravel R13 antislipmat
Madico Entreematten & Antislipproducten

Buitenverlichting

Vanwege de enorme besparing op elektriciteit wordt voor buitenverlich-ting vaak ledverlichting gebruikt. Winkelstraten en lichtmasten worden 's avonds vaak met ledverlichting verlicht. Het kan dan om permanente verlichting gaan, of om tijdelijke verlichting zoals rond Kerstmis. Als aanschaf te duur is, kun je tijdelijke buitenverlichting ook huren.