Sanitair

Themapagina Sanitair
Sanitaire voorzieningen in de bouw kunnen heel persoonlijk of juist groots en projectmatig aangepakt worden. Sanitair moet gemakkelijk in gebruik zijn, goed schoon te maken zijn, degelijk geïnstalleerd worden en tegen een stootje kunnen.
Herbokern lockers, kleedcabines (zwembad) Inrichting voor sanitaire ruimten

Inrichting sanitaire ruimten en kleedkamers type HerboKern
Hermeta Projectbouw bv

Sanitaire cabines

In tal van gelegenheden worden sanitaire cabines toegepast. Denk daarbij aan zwembaden, wellness-centra, sportfaciliteiten, grote openbare gebouwen, campings en de industrie. Sanitaire cabines combineren het praktische met het aangename: ze zijn stevig, goed schoon te maken en in veel designs leverbaar.

Faay box-in-box prefab units voor badkamers en toiletten 24 Box-in-Box prefab units

Faay Box-in-Box prefab units voor badkamers en toiletten
Faay Vianen B.V.

Sanitaire units

Volledig ingerichte en afgewerkte sanitaire units worden op projectbasis vooral in grootschalige renovatieprojecten en seriematige bouw toegepast. De units worden helemaal op maat gemaakt, zodat na plaatsing in de bouw alleen nog maar de aansluitingen geregeld hoeven te worden.

Stabu bestektekst beschikbaar Grohe Grohtherm thermostatische bad-douchemengkranen

Grohe Grohtherm thermostatische bad-douchemengkranen
Grohe Nederland BV

Kranen

Bij kranen voor sanitaire voorzieningen gaat het meestal om mengkranen met één cartouche of zwengel, met twee knoppen of als thermostatische mengkranen. In openbare gelegenheden worden veel automatische kranen toegepast, die reageren op de nabijheid van handen. Deze kranen heten sensorkranen, of handsfree kranen.

Stabu bestektekst beschikbaar Hansgrohe Keukenmengkraan

Hansgrohe Keukenmengkraan
Hansgrohe BV

Stabu bestektekst beschikbaar Hansgrohe toiletkraan

Hansgrohe toiletkraan
Hansgrohe BV

Luxe sanitair

Voor luxe sanitair zijn natuursteen en natuursteencomposiet erg in trek. Met deze stijlvolle materialen is luxe sanitair te ontwikkelen dat zich echt onderscheidt van de main stream. Maatwerk is het sleutelwoord bij de vervaardiging van wastafelbladen van deze hoogwaardige, veelzijdige en exclusieve materialen.

Stabu bestektekst beschikbaar HEWI Doucheglijstang

HEWI Doucheglijstang
HEWI Heinrich Wilke GmbH

Sanitaire accessoires

Accessoires voor sanitaire ruimten zijn de finishing touch. Maar zeepdispensers, tissuehouders, toiletrolvoorraden en afvalbakken moeten naast mooi ook functioneel zijn. En in gedeelde toiletten zoals kantoorgebouwen en openbare gelegenheden moeten de sanitaire accessoires ook tegen een stootje kunnen.

Kupan watervaste deuren Kupan Watervaste deuren

Kupan Watervaste deuren, badkamerdeuren
Kupan B.V.

Deuren voor sanitair

Watervaste deuren worden veel toegepast in de sanitaire ruimten en omkleedfaciliteiten van sportgelegenheden, wellness-centra, de voedselindustrie en de utiliteitssector. In de zorg worden bij de sanitaire ruimten vooral schuifdeuren toegepast.

High Care schuifdeur High Care en High Care 30+ schuifdeuren

Schuifdeuren Vari-Doors High Care en High Care 30+
Vari-Doors Schuifdeursystemen

McAlpine assortiment

McAlpine sanitairassortiment
Walraven B.V.

Onderdelen voor sanitair

We zien ze niet, maar onderdelen voor de aansluiting van het sanitair is onmisbaar. Denk daarbij aan wasmachine-afvoersets, beluchters, aansluitmoffen en sifons. En zelfs beluchters, afvoerpluggen, flexibele afvoerbuizen en WC-afvoeren sluiten deze lijst niet.

MAGNUM Mat vloerverwarming Vloerverwarming

MAGNUM Vloerverwarming
MAGNUM Heating

Vloerverwarming

Badkamers zijn bij uitstek ruimten waar vloerverwarming wordt toegepast, om het koude gevoel van de tegels aan de voeten tegen te gaan. Het kan als bijverwarming of als hoofdverwarming worden toegepast. Naast vloerverwarming op basis van de CV-ketel, is er ook elektrische vloerverwarming.

Stabu bestektekst beschikbaar Henco verdelers/verzamelaars voor vloerverwarming

Henco verdelers/verzamelaars voor vloerverwarming
Henco Industries nv

Fibo Trespo wandpanelen Fibo Trespo

Fibo Trespo wandpanelen
RET Bouwproducten

Tegelpanelen

Bestaande badkamers zijn snel te transformeren met kant-en-klaar betegelde wandpanelen. Vooral in grootschalige seriematige renovatieprojecten scheelt het veel tijd, doordat de transformatie per badkamer slechts een paar dagen in beslag neemt. Maar ook in de prefabbouw wordt veel gebruik gemaakt van tegelpanelen.