Sanitair

Themapagina Sanitair
Sanitaire voorzieningen in de bouw kunnen heel persoonlijk of juist groots en projectmatig aangepakt worden. Sanitair moet gemakkelijk in gebruik zijn, goed schoon te maken zijn, degelijk geïnstalleerd worden en tegen een stootje kunnen.
Herbokern Secure Plus HerboKern Secure Plus

Vingerveilige toiletcabines, douchecabines, kleedcabines, wisselcabines en spatschermen type HerboKern Secure Plus.
Hermeta Projectbouw bv

Sanitaire cabines

In tal van gelegenheden worden sanitaire cabines toegepast. Denk daarbij aan zwembaden, wellness-centra, sportfaciliteiten, grote openbare gebouwen, campings en de industrie. Sanitaire cabines combineren het praktische met het aangename: ze zijn stevig, goed schoon te maken en in veel designs leverbaar.

Faay box-in-box prefab units voor badkamers en toiletten 24 Box-in-Box prefab units

Faay Box-in-Box prefab units voor badkamers en toiletten
Faay Vianen B.V.

Sanitaire units

Volledig ingerichte en afgewerkte sanitaire units worden op projectbasis vooral in grootschalige renovatieprojecten en seriematige bouw toegepast. De units worden helemaal op maat gemaakt, zodat na plaatsing in de bouw alleen nog maar de aansluitingen geregeld hoeven te worden.

Stabu bestektekst beschikbaar Hansgrohe thermostatische douchemengkranen, douchethermostaten

Hansgrohe thermostatische douchemengkranen, douchethermostaten
Hansgrohe BV

Kranen

Bij kranen voor sanitaire voorzieningen gaat het meestal om mengkranen met één cartouche of zwengel, met twee knoppen of als thermostatische mengkranen. In openbare gelegenheden worden veel automatische kranen toegepast, die reageren op de nabijheid van handen. Deze kranen heten sensorkranen, of handsfree kranen.

Stabu bestektekst beschikbaar Grohe Keukenmengkranen

Grohe Keukenmengkranen
Grohe Nederland BV

Stabu bestektekst beschikbaar Ideal Standard fonteinkranen, toiletkranen

Ideal Standard fonteinkranen, toiletkranen
Ideal Standard Nederland B.V.

Luxe sanitair

Voor luxe sanitair zijn natuursteen en natuursteencomposiet erg in trek. Met deze stijlvolle materialen is luxe sanitair te ontwikkelen dat zich echt onderscheidt van de main stream. Maatwerk is het sleutelwoord bij de vervaardiging van wastafelbladen van deze hoogwaardige, veelzijdige en exclusieve materialen.

Stabu bestektekst beschikbaar Geesa flaconhouders, sponshouders, zeephouders

Geesa flaconhouders, sponshouders, zeephouders
Geesa B.V.

Sanitaire accessoires

Accessoires voor sanitaire ruimten zijn de finishing touch. Maar zeepdispensers, tissuehouders, toiletrolvoorraden en afvalbakken moeten naast mooi ook functioneel zijn. En in gedeelde toiletten zoals kantoorgebouwen en openbare gelegenheden moeten de sanitaire accessoires ook tegen een stootje kunnen.

Kupan watervaste deuren Kupan Watervaste deuren

Kupan Watervaste deuren, badkamerdeuren
Kupan B.V.

Deuren voor sanitair

Watervaste deuren worden veel toegepast in de sanitaire ruimten en omkleedfaciliteiten van sportgelegenheden, wellness-centra, de voedselindustrie en de utiliteitssector. In de zorg worden bij de sanitaire ruimten vooral schuifdeuren toegepast.

Silence-ultra-schuifdeursysteem Theuma Silence Ultra

Theuma Silence Ultra schuifdeurkozijnen
Theuma

McAlpine assortiment

McAlpine sanitairassortiment
Walraven B.V.

Onderdelen voor sanitair

We zien ze niet, maar onderdelen voor de aansluiting van het sanitair is onmisbaar. Denk daarbij aan wasmachine-afvoersets, beluchters, aansluitmoffen en sifons. En zelfs beluchters, afvoerpluggen, flexibele afvoerbuizen en WC-afvoeren sluiten deze lijst niet.

Raychem Elektrische vloerverwarming Elektrische vloerverwarming

Pentair elektrische vloerverwarming
Pentair Thermal Management (voorheen Tyco Thermal Controls)

Vloerverwarming

Badkamers zijn bij uitstek ruimten waar vloerverwarming wordt toegepast, om het koude gevoel van de tegels aan de voeten tegen te gaan. Het kan als bijverwarming of als hoofdverwarming worden toegepast. Naast vloerverwarming op basis van de CV-ketel, is er ook elektrische vloerverwarming.

Stabu bestektekst beschikbaar JK Vloerverwarming verwarmingsbuizen

JK Vloerverwarming verwarmingsbuizen
JK Vloerverwarming

Fibo Trespo wandpanelen Fibo Trespo

Fibo Trespo wandpanelen
RET Bouwproducten

Tegelpanelen

Bestaande badkamers zijn snel te transformeren met kant-en-klaar betegelde wandpanelen. Vooral in grootschalige seriematige renovatieprojecten scheelt het veel tijd, doordat de transformatie per badkamer slechts een paar dagen in beslag neemt. Maar ook in de prefabbouw wordt veel gebruik gemaakt van tegelpanelen.