Personenliften

Schindler personenlift voor bestaande gebouwen
Personenliften kunnen grofweg worden onderverdeeld in drie categorie├źn: tractieliften of elektrische liften, hydraulische liften en platformliften. Die laatste groep valt niet onder de Machinerichtlijn.
Schindler 6300 personenliften voor bestaande woongebouwen Schindler 6300

Personenliften voor bestaande woongebouwen Schindler 6300
Schindler Liften B.V.

Elektrische liften

Met tractieliften kunnen zeer grote hoogten en snelheden bereikt worden. Bij de tractieliften hangt de liftkooi aan riemen en wordt door middel van deze riemen omhooggetrokken of gevierd. De liftmachine bestaat uit elektronische draaimotoren en tractieschijven. De riemen lopen over deze schijf, elk in een groef.

Astralift Charlot kleine personenliften Van Straalen Astralift Charlot

Astralift Charlot kleine personenliften
Astralift

Hydraulische liften

Als een lift een zware belasting moet verplaatsen wordt vaak een hydraulische lift toegepast. De hydraulische lift heeft daarnaast vaak een kleinere hefhoogte en een lage snelheid. De begrensde lage snelheid is het gevolg van de vloeistof. Bij te hoge snelheid gaat de vloeistof ruisen in de nauw bemeten leidingen en ventielen.

Aesy Liften Huislift A-4000 Huislift A-4000

Aesy Liften Huislift A-4000
Aesy Liften B.V.

Platformliften

De constructie van platformliften is vaak die van een schaarlift, of een mastlift met een groot platform. Een platformlift onderscheid zich in bediening en snelheid van normale liften. De bediening wordt vaak uitgevoerd met de zogenaamde vasthoudbesturing, waarbij een knop of sleutel constant vastgehouden moet worden om de lift te laten bewegen, dit in tegenstelling tot de overnamebesturing.