Personenliften

Schindler personenlift voor bestaande gebouwen
Personenliften kunnen grofweg worden onderverdeeld in drie categorie├źn: tractieliften of elektrische liften, hydraulische liften en platformliften. Die laatste groep valt niet onder de Machinerichtlijn.
Mitsubishi Specials - liften op maat - Mauritshuis Mitsubishi Specials

Mitsubishi Specials - liften op maat
Mitsubishi Elevator Europe BV

Elektrische liften

Met tractieliften kunnen zeer grote hoogten en snelheden bereikt worden. Bij de tractieliften hangt de liftkooi aan riemen en wordt door middel van deze riemen omhooggetrokken of gevierd. De liftmachine bestaat uit elektronische draaimotoren en tractieschijven. De riemen lopen over deze schijf, elk in een groef.

 hydraulische rugzaklift voor personen en goederen - Parkeergarage de Gouden Leeuw Venray Lakeman LML-HYD-GO-VRACHT

Lakeman LML-HYD-GO-VRACHT-Serie, hydraulische rugzaklift
Liften- en Machinefabriek Lakeman B.V.

Hydraulische liften

Als een lift een zware belasting moet verplaatsen wordt vaak een hydraulische lift toegepast. De hydraulische lift heeft daarnaast vaak een kleinere hefhoogte en een lage snelheid. De begrensde lage snelheid is het gevolg van de vloeistof. Bij te hoge snelheid gaat de vloeistof ruisen in de nauw bemeten leidingen en ventielen.

Astralift Joice platformlift Perry Sport Astralift Joice

Astralift Joice platformliften
Astralift

Platformliften

De constructie van platformliften is vaak die van een schaarlift, of een mastlift met een groot platform. Een platformlift onderscheid zich in bediening en snelheid van normale liften. De bediening wordt vaak uitgevoerd met de zogenaamde vasthoudbesturing, waarbij een knop of sleutel constant vastgehouden moet worden om de lift te laten bewegen, dit in tegenstelling tot de overnamebesturing.