Deuren

Hoe belangrijk deuren zijn, weten we allemaal. Het aanbod deuren en het verschillend aantal soorten maakt een overzichtelijke opsplitsing zeker niet overbodig. U weet waar u een deur voor nodig hebt en waar die aan moet voldoen.
NBD-Online Thema Deuren - Houten binnendeuren Houten binnendeuren

Houten binnendeuren
NBD-Online

Binnendeuren

Binnendeuren kunnen van hout, in combinatie met een kunststof of houten fineer, staal en aluminium gemaakt kan worden. Opdekdeuren hoeven vanwege de overslag niet pas geschaafd te worden. Houten stompe deuren die in een binnenkozijn-systeem of binnenwandsysteem passen, worden pas geproduceerd en afgehangen.

Stabu bestektekst beschikbaar AluK aluminium deursets

AluK aluminium deursets
AluK Aluminium B.V.

Buitendeuren

De meest gangbare uitvoeringen van enkele en dubbele deuren zijn buitendeuren, tuindeuren en balkondeuren. De aansluiting van de buitendeur met het kozijn wordt altijd stomp uitgevoerd omdat opdekdeuren vanwege regen en inbraak niet voldoende dicht en veilig afsluiten. Buitendeuren worden gemaakt van hout, staal, aluminium, kunststof en glas.

Heinen geluidwerende inbraakwerende deuren Geluidwerende deuren

Akoestische of geluidwerende deuren van Heinen BV
Heinen BV

Geluidwerende deuren

De opbouw van geluidwerende deuren is afhankelijk van het geluidspectrum waartegen geluidisolatie geboden moet worden. Het geluidspectrum van verkeerslawaai is anders dan van popmuziek. Als de benodigde geluidwering qua gewicht het maximum van één deur overstijgt, kan een dubbel uitgevoerde deur worden toegepast, de zogenaamde tandemdeur.

Multi User Concept schuifdeur Multi User Concept schuifdeuren

Schuifdeuren Vari-Doors Multi User Concept
Vari-Doors Schuifdeursystemen

Schuifdeuren, binnen

Schuifdeuren schuiven over of in rails open of dicht. Ze kunnen aan de onderzijde gesteund of van boven af gehangen worden. Een vloerrail is goedkoper en kwetsbaar. Gehangen deuren zijn duurder maar ook makkelijker in gebruik. Kleine schuifdeuren schuiven vaak in de wand. Grote schuifdeuren moeten soms voor de wand schuiven.

Boon Edam, OmniSlide automatische schuifdeuren (Rabo-Almkerk) Boon Edam OmniSlide

Boon Edam-schuifdeuren type OmniSlide automatische schuifdeur
Boon Edam Nederland B.V.

Schuifdeuren, automatisch

Automatische schuifdeuren verlenen ons geruisloos toegang tot veel gebouwen. Een ander voordeel is dat ze drempelloos zijn, waardoor ook mindervaliden gemakkelijk naar binnen kunnen. Schuifdeuren kunnen zowel enkelzijdig als dubbelzijdig uitgevoerd worden. En ook qua energie-efficientie hebben de fabrikanten ontwikkelingen doorgevoerd.

Boon Edam-tourniquetdeuren type Tourniket Boon Edam Tourniket

Boon Edam-tourniquetdeuren type Tourniket
Boon Edam Nederland B.V.

Tourniquetdeuren

Het principe van tourniquetdeuren bestaat uit een aantal gekoppelde deurbladen van glas, die roteren als er mensen door heen moeten. Het roteren kan handmatig, maar ook aangestuurd worden met een bewegingssensor en een vertrager. De deurbladen roteren zodanig dat het gebouw nooit rechtstreeks in verbinding staat met de buitenlucht.

SUNFLEX glazen aluminium vouwwanden SUNFLEX glazen vouwwanden

SUNFLEX glazen aluminium vouwwanden
SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH

Vouwwanden buiten

Vouwwanden voor buiten worden in de gevel verwerkt. Daarmee kunnen grote glasvlakken gerealiseerd worden, die in delen open gevouwen kunnen worden, waardoor de tuin of het balkon en het huis of appartement als het ware in elkaar kunnen overvloeien. Hout, aluminium en kunststof zijn de materialen waar de meeste vouwwanden in uitgevoerd worden.