Beglazing

Geëmailleerd glas
Met de beglazing in gebouwen moet een veelvoud aan problemen ondervangen worden: warmte-isolatie, geluidwering, brandwering, zonwering en doorvalveiligheid.
Thermobel Energy N, sportcentrum Gent Thermobel Energy N

Thermobel Energy N dubbel glas
AGC Flat Glass Nederland BV

Isolerende beglazing

De warmteweerstand van glas is erg laag. Voor een hogere warmteweerstand wordt dubbel of driedubbel glas toegepast met een spouw tussen de glasbladen. De spouw wordt gevuld met een gas dat de stralingsuitwisseling beperkt. Door het opdampen van een reflecterende laag aan de spouwzijde worden de warmtewering van het glas verder verbeterd.

Lacobel T Gelakt Glas, een technologisch hoogstandje - Crisp White Lacobel T

Lacobel T gelakt glas
AGC Flat Glass Nederland BV

Speciale beglazing

Er zijn tegenwoordig meerdere technieken die glas van een kleur of een afbeelding kunnen voorzien. Gelakt glas en geëmailleerd glas hebben vaak diepe kleuren. Op geprint glas of gezeefdrukt glas zijn ook foto's en patronen mogelijk. Daarnaast is er ook geïsoleerd renovatieglas in de handel, met de uitstraling van van vroeger.

AGC Flat Glass - Colorbel geëmailleerd glas - Trinovium Nieuwegein, Stopsol supersilver green Colorbel geëmailleerd glas

Colorbel geëmailleerd glas
AGC Flat Glass Nederland BV

AGC Classico, monumentaal glas met authentieke uitstraling - Ambachtelijk Classico

Classico monumentaal glas
AGC Flat Glass Nederland BV

Pyropane la Defense, Parijs Pyropane

Pyropane gehard brandwerend glas
AGC Flat Glass Nederland BV

Brandwerende beglazing

Glas breekt als dat wordt blootgesteld aan brand. Om brandwerende beglazing te krijgen, moet normaal glas dus een behandeling ondergaan. De weerstand tegen breuk kan worden opgelost door de weerstand tegen die spanningen te verhogen, het glas te beschermen tegen hoge temperaturen of een combinatie van beide.

3M veiligheidsfolie 3M Window Film

3M Window Film Veiligheidsfolie
3M Nederland B.V.

Glasfolies

Om vrij eenvoudig de eigenschappen van glas te beïnvloeden, zijn er zonwerende en warmtewerende glasfolie, UV-werende, inbraakwerende, privacy en gekleurde folie en veiligheidsfolie op de markt.

3M zonwerende folie 3M Zonnewerende Window Films

3M Zonnewerende Window Films, zonnewerend folie
3M Nederland B.V.

3M Prestige window film Prestige 40 3M Prestige

3M Prestige Window Films
3M Nederland B.V.