Balkons

NBD Themapagina Balkons
Architecten omarmen balkons door ze volledig in hun ontwerp te integreren. Wet- en regelgeving hebben er voor gezorgd dat de nieuwbouwappartementen en flatwoningen van een fatsoenlijk formaat balkon worden voorzien.

Prefab balkons en galerijen

Afhankelijk van de oplegging, worden balkons en galerijen vaak met prefab betonplaten opgelost. Ook voor renovatie is het mogelijk om met prefab balkons of galerijen te werken. Prefab betekent hier overigens dat de platen exact op maat voor het betreffende project in de betonfabriek worden vervaardigd.

Solarlux balkonbeglazing SOLARLUX Balkonbeglazing

SOLARLUX Balkonbeglazing
SOLARLUX Nederland bv

Balkonbeglazing

Met elegante systemen van voornamelijk glas zijn balkons of loggia's helemaal af te sluiten. Daarmee wordt het leefoppervlak vergroot en wordt het comfortabel om het balkon het gehele jaar door te gebruiken. Balkonbeglazing is eenvoudig te bedienen, zodat u adequaat kunt reageren op het komen en gaan van regenbuien.

Storax balustrades en traphekken RHODIUM Storax balustrades

Storax balustrades en traphekken
Storax B.V.

Balustraden

Balkonhekken of balustraden komen voor in alle soorten en maten. Geperforeerde metalen beplating of een rooster bieden meer privacy, terwijl spijlenhekken of een glazen balustrade juist meer openheid bieden. Als de achterliggende pui ook geheel van glas is, wordt het uitzicht niet door de balustrade belemmerd.

Safety Level glasbalustrades - TransLevelOne Translevel Glasbalustrades

TransLevel glasbalustrades van Storax
Storax B.V.

MBR Hekwerken Hekwerken voor balkon of galerij

Hekwerken voor balkon of galerij
MBR Hekwerken B.V.

Montage van balkonhekken

Montagesteunen of doorvoersteunen kunnen ingestort worden, of later gemonteerd worden. De sterkte ervan moet berekend worden door een constructeur of de leverancier. Bij een balkon of galerij boven een bepaalde hoogte, moet de balustrade ook hoger zijn. Dat moet ook in de steun meegenomen worden.

Schöck Isokorf type R, voor een duurzame balkonrenovatie Schöck Isokorf type R

Schöck Isokorf type R, voor een duurzame balkonrenovatie
Schöck Nederland b.v.

Koudebrugonderbrekingen

Uitkragende balkons of galerijen worden vaak in het werk gestort. De overgang naar de geïsoleerde gevel moet dan koudebrugonderbrekend opgelost worden. Hiervoor zijn ook prefab wapeningselementen met isolatie in de handel. Voor aansluitingen op staal zijn er weer andere oplossingen mogelijk.

Schöck Isokorf type XT, koudebrugonderbreking beton-beton voor passiefhuis Schöck Isokorf type XT

Schöck Isokorf type XT, koudebrugonderbreking beton-beton voor passiefhuis
Schöck Nederland b.v.