Inbraakbeveiliging

Wessels schalmrolhekken
Vooraf investeren in inbraakpreventie loont. Ramen en deuren krijgen de meeste aandacht met inbraakwerende glas, rolluiken of inbraakvertragende sloten met keurmerken als SKG en PKVW.
ADDA Rolhek RT-PLS Rolhek RT-PLS

ADDA Rolhekken RT-PLS
ADDA-Van Dullemen B.V.

Rolhekken/ Schaarhekken

Aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van puien zijn rolhekken te plaatsen. Rolhekken hebben als voordeel dat bv. uitgestald waar in een etalage toch zichtbaar blijft voor publiek. Rolhekken maar ook schaarhekken kunnen ook binnen worden toegepast, als compartimentering.

Merford Inbraakwerende deur Merford Inbraakwerende deur

Merford Inbraakwerende deur
Merford

Inbraakwerende deuren

Het GND-label (Garantiefonds Nederlandse Deuren) is opgenomen in de PKVW Beveiligingsrichtlijn. Het advies is om bij vervanging van houten deuren in de bestaande bouw deuren te gebruiken die zijn voorzien van een GND-label met weerstandsklasse 2.

Boon Edam beveiligingspoortjes Speedlane Lifeline serie Boon Edam Speedlane Lifeline

Boon Edam beveiligingspoortjes type Speedlane Lifeline Serie
Boon Edam Nederland B.V.

Toegangscontrole

Beveiliging op hoog niveau kan worden bereikt met toegangscontrole. Sloten uitrusten met kaartlezers voegt een belangrijke dimensie toe. Met toegangspoortjes naast een beveiligingspost worden openbare gelegenheden of kantoren extra beveiligd. Ook met tourniqetdeuren is te bepalen wanneer en wie er binnen komt.

BUVA-projectsloten serie BU-6500 BUVA-projectsloten

BUVA-projectsloten serie BU-6500
BUVA homecare systemen

Sloten

Meestal beginnen inbrekers eerst te morrelen aan onze sloten. Inbraakvertragende sloten toepassen heeft dus zin. Gelegenheidsinbrekers zijn gewend om binnen 30 seconden toegang te forceren. Als dit aanzienlijk langer duur, bv. 3 minuten, dan houdt die groep het snel voor gezien. SKG en PKVW spelen hierbij een grote rol.

Alulux rolluiken en rolpoorten van AVZ b.v. Alulux rolluiken

Alulux rolluiken en rolpoorten
AVZ B.V.

Rolluiken

Rolluiken kunnen van gebouwen ware bastions maken, ze worden ook wel beveiligingsrolluiken genoemd. Helemaal dicht, maar ook gedeeltelijk open of geheel geperforeerd is mogelijk. Er worden ook inbraakwerende transparante rolluiken geleverd, voor als de brandweer of de gemeente doorzicht eist.

Heras spijlenhekwerk Grence Heracles Grence Heracles spijlenhekwerk

Heras spijlenhekwerk Grence Heracles
Heras BV

Hekwerken

Met hekwerken en toegangspoorten is het in ieder geval niet mogelijk om op je gemak een erf op te lopen. Het kan je ook heel lastig gemaakt worden om over een hek of een poort heen te klimmen. Daarnaast is het mogelijk om hekken en poorten uit te rusten met extra camerabewaking of bewegingsmelders.

Deurcommunicatie binnenpost BTicino Classe 300 smart Binnenpost Classe 300 Smart

Deurcommunicatie binnenpost Classe 300 Smart
Legrand Nederland B.V.

Intercominstallaties

Appartementen en flats worden met intercom uitgerust. Dat is natuurlijk ook mogelijk voor villa's, waar je vanuit het huis geen zicht hebt op de toegang tot het perceel. Met een binnenpost of vanaf je smart phone kun je communiceren met de bezoeker, via audio of video en die wel of niet toegang verlenen.