Inbraakbeveiliging

Wessels schalmrolhekken
Vooraf investeren in inbraakpreventie loont. Ramen en deuren krijgen de meeste aandacht met inbraakwerende glas, rolluiken of inbraakvertragende sloten met keurmerken als SKG en PKVW.
Wessels schaarhekken Wessels schaarhekken

Wessels schaarhekken
Wessels Rolluikenfabriek

Rolhekken/ Schaarhekken

Aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van puien zijn rolhekken te plaatsen. Rolhekken hebben als voordeel dat bv. uitgestald waar in een etalage toch zichtbaar blijft voor publiek. Rolhekken maar ook schaarhekken kunnen ook binnen worden toegepast, als compartimentering.

Heinen inbraakwerende deuren Mediamarkt Inbraakwerende deuren

Inbraakwerende deuren van Heinen BV
Heinen BV

Inbraakwerende deuren

Het GND-label (Garantiefonds Nederlandse Deuren) is opgenomen in de PKVW Beveiligingsrichtlijn. Het advies is om bij vervanging van houten deuren in de bestaande bouw deuren te gebruiken die zijn voorzien van een GND-label met weerstandsklasse 2.

Boon Edam, OmniSlide inbraakwerende schuifdeuren (De Lamar) Boon Edam OmniSlide

Boon Edam-schuifdeuren type OmniSlide Inbraakwerende schuifdeur
Boon Edam Nederland B.V.

Boon-Edam Circlelock beveiligingssluizen Boon Edam Circlelock

Boon Edam-beveiligingsproducten type Circlelock
Boon Edam Nederland B.V.

Toegangscontrole

Beveiliging op hoog niveau kan worden bereikt met toegangscontrole. Sloten uitrusten met kaartlezers voegt een belangrijke dimensie toe. Met toegangspoortjes naast een beveiligingspost worden openbare gelegenheden of kantoren extra beveiligd. Ook met tourniqetdeuren is te bepalen wanneer en wie er binnen komt.

Stabu bestektekst beschikbaar P+E Badkamer-wc slot

P+E Badkamer-wc slot
Post en Eger hang- en sluitwerk B.V.

Sloten

Meestal beginnen inbrekers eerst te morrelen aan onze sloten. Inbraakvertragende sloten toepassen heeft dus zin. Gelegenheidsinbrekers zijn gewend om binnen 30 seconden toegang te forceren. Als dit aanzienlijk langer duur, bv. 3 minuten, dan houdt die groep het snel voor gezien. SKG en PKVW spelen hierbij een grote rol.

Metacon ZV10 rolluik METACON ZV10

METACON ZV10 inbraakwerend stalen rolluik
Metacon b.v.

Rolluiken

Rolluiken kunnen van gebouwen ware bastions maken, ze worden ook wel beveiligingsrolluiken genoemd. Helemaal dicht, maar ook gedeeltelijk open of geheel geperforeerd is mogelijk. Er worden ook inbraakwerende transparante rolluiken geleverd, voor als de brandweer of de gemeente doorzicht eist.

Inbraakwerende dakramen

Het is mogelijk dat via aangrenzende platte daken dakramen toegankelijk zijn voor inbrekers. Om dat probleem aan te pakken zijn inbraakwerende dakramen ontwikkeld. Met beveiligde beglazing en inbraakwerende scharnieren, grepen en hang- en sluitwerk is het op de zolderkamer ook rustig slapen.

Politie Keurmerk voor Veilig Wonen, PKVW

Woningen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, PKVW, hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak. Het keurmerk maak onderscheid tussen bestaande bouw en nieuwbouw. Bij nieuwbouw werkt het keurmerk voor de gehele woonomgeving, inclusief maatregelen aan de woning.

Heras staalmathekwerk Uni Security Heras staalmathekwerk Uni Security

Heras staalmathekwerk Uni Security
Heras BV

Hekwerken

Met hekwerken en toegangspoorten is het in ieder geval niet mogelijk om op je gemak een erf op te lopen. Het kan je ook heel lastig gemaakt worden om over een hek of een poort heen te klimmen. Daarnaast is het mogelijk om hekken en poorten uit te rusten met extra camerabewaking of bewegingsmelders.

Deurcommunicatie binnenpost BTicino Classe 300 smart Binnenpost Classe 300 Smart

Deurcommunicatie binnenpost Classe 300 Smart
Legrand Nederland B.V.

Intercominstallaties

Appartementen en flats worden met intercom uitgerust. Dat is natuurlijk ook mogelijk voor villa's, waar je vanuit het huis geen zicht hebt op de toegang tot het perceel. Met een binnenpost of vanaf je smart phone kun je communiceren met de bezoeker, via audio of video en die wel of niet toegang verlenen.