Verlichting

Themapagina Verlichting
Verlichting en armaturen kennen een breed toepassingsgebied. Reclameverlichting, buitenverlichting, noodverlichting, verlichting van schilderijen zijn daaruit maar een kleine greep.
Opaalplaat en lichtdiffuser voor reclameverlichting PYRASIED Opaalplaat

Opaalplaat en lichtdiffuser voor reclameverlichting
PyraSied Xtreme Acrylic

Reclameverlichting

Bedrijfsnamen dag en nacht in de omgeving duidelijk uit laten komen, werkt natuurlijk het beste met reclameverlichting. Reclamebakken van opaalplaten met verlichting erin gewerkt kunnen op de gevels worden gemonteerd, of op sokkels. Vlaggenmasten met logo's kunnen met vlaggenmastverlichting worden aangelicht.

Buitenverlichting

Naast het begaanbaar maken van buitenterrein en het vergroten van het gevoel van veiligheid, wordt buitenverlichting ook in grote mate als sfeerverlichting toegepast. Een feestelijke sfeer is daarmee al snel geschapen. De winkelstraat zou er rond de feestdagen heel anders uitzien, als daar de kerstverlichting weggelaten zou worden.

TechLED daglichtbuis met ledverlichting Corio Solatube TechLED

Solatube TechLED - Een combinatie van daglicht en zuinige ledlampen
Techcomlight B.V.

Daglichtbuizen

Armaturen die natuurlijk licht verspreiden tot in de donkerste hoeken van uw woning of kantoor, werken op basis van daglichtbuizen. Vanaf het dak wordt een flexibele reflecterende buis naar het plafond geleid, op het dak is een koepeltje zichtbaar. Er zijn meerdere doorsneden leverbaar. Met deze manier van verlichting bespaart u uiteraard energie.

Noodverlichting ESKALED FORTO Saval Noodverlichtingsarmaturen

Saval Noodverlichtingsarmaturen
Saval B.V.

Noodverlichting

Noodverlichting is noodzakelijk om in geval van calamiteiten en brand iedereen het gebouw snel en veilig te kunnen verlaten. Noodverlichtings-armaturen bieden bij slecht zicht een duidelijke route naar de vluchtdeuren. Het is mogelijk om noodverlich-tingsarmaturen vandaalbestendig en ook stof- en waterdicht uit te voeren.

Schilderijverlichting

Ophangsystemen voor schilderijen of posters zijn ook te combineren met verlichting. Daarmee kunt u uw schilderijen vrij positioneren en vervangen en ze steeds afzonderlijk aanlichten met een subtiel vorm-gegeven spotje. Daarmee wordt uw kunst echt een pronkstuk, waar alle aandacht op kan worden gevestigd.

Glassiled, Hugo Neumann Belgiƫ Glassiled

Glassiled glas met led-verlichting
AGC Nederland Holding B.V.

Glasverlichting

Glas met verlichting, ook dat kan. Het is mogelijk om tussen de glasbladen led-verlichting op te nemen, zonder dat er een wirwar van draden te zien is. Dit soort verlichting wordt gebruikt als bewegwijzering, decoratie, reclameuitingen en zelfs als verlichting in gevels, balustrades, vitrines, meubels, deuren, liften en scheidingswanden.

Brandveilig spots inbouwen

Als een plafond brandwerend uitgevoerd moet worden, dan mogen spots en downlights geen doorslag aan brand bieden. Speciale brandkappen dekken de armaturen van boven af. Daarmee kan er in elk plafond sfeervolle verlichting verwerkt kan worden.