Duurzaamheid

Themapagina Duurzaamheid
Duurzaam bouwen richt zich op bewuste en verantwoordelijke keuzes maken. Meerdere studies tonen aan dat ons milieu er door de verslechtering van de luchtkwaliteit en de uitputting van onze natuurlijke grondstoffen niet best voor staat.
Solarbasis ZinCo Solarbasis SB 200

Zonne-energiesysteem en groendak ZinCo Solarbasis SB 200
ZinCo Benelux B.V.

Groen/ Groener/ Groenst

Groen is mooi! Groen moet! Daken en gevels kunnen helemaal groen en duurzaam worden uitgevoerd. De groene daken zijn aan een onomkeerbare opmars bezig, met een slordige 10.000.000 vierkante meter begroeiing. De groene gevels volgen gestaag, omdat ook hiervoor meer en meer complete gevelsystemen worden aangeboden.

Vertigreen, gevelgroen voor binnen en buiten van ZinCo Vertigreen

Groengevelsysteem voor binnen en buiten Zinco Vertigreen
ZinCo Benelux B.V.

Rockpanel Colours

Rockpanel Colours - kleurrijke en duurzame gevelbekleding
Rockpanel

Duurzame gevels

Gevels zijn de visitekaartjes van gebouwen. Als die met een duurzaam gevelmateriaal bekleed worden, dan verandert de uitstraling van onze omgeving enorm. Duurzame gevel-bekleding heeft meestal een lange levensduur. En vaak wordt het zelfs ook gemaakt van gerecycled materiaal, waarmee keurmerken als Cradle to Cradle mee behaald kunnen worden.

Intergas Kombi Kompact HReco combiketel met 101% jaartaprendement Kombi Kompact HReco

Intergas Kombi Kompact HReco combiketel met 101% jaartaprendement
Intergas Verwarming B.V.

Duurzame verwarming

Er kan energie bespaart worden door zelfregelende thermostaten die te programmeren zijn, of door warmte-wisselaars die gebruikte warmte opnieuw inzet om te verwarmen. De nieuwe techniek met infrarood valt ook onder duurzame verwarming. Laag Temperatuur Systemen vallen ook in de ontwikkeling om energie te besparen met onze verwarming.

LAVA Infrarood verwarming LAVA Basic en Glass

LAVA Basic en LAVA Glass, Infrarood verwarming
ETHERMA Benelux BV

LAVA Infrarood verwarming LAVA Basic en Glass

LAVA Basic en LAVA Glass, Infrarood verwarming
ETHERMA Benelux BV

Kooltherm K8 Plus Spouwplaat Isolatieproject Dronten Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie van Kingspan Insulation
Kingspan Insulation B.V.

Passiefhuis

Een passiefhuis van 100 vierkante meter kan met een haardroger verwarmd worden. Ook zijn er eisen met betrekking tot het totale energie-verbruik, de luchtdichtheid van een huis en het voorkomen van overver-hitting in de zomer. Om aan de strenge eisen te voldoen, moet elk detail als een klein passiefhuis op zichzelf worden beschouwd.

Duurzaam hout

Om de houtproductie ook in de toekomst op gang te houden, is het noodzakelijk dat we bossen gezond houden. Keurmerken als FSC en PEFC garanderen verantwoord bosbeheer met oog voor de inheemse bevolking. Boseigenaren die voor die keurmerken in aanmerking willen komen, moeten aan die voorwaarden voldoen.

Nelskamp duurzame betonpannen finkenberger leigrijs top-sg Nelskamp ClimaLife

Nelskamp ClimaLife dakpannen: duurzame en luchtreinigende betonpannen
Nelskamp Dakpannen

Duurzame daken

Het idee achter duurzame daken is dat ze bij elkaar opgeteld een enorm oppervlak in beslag nemen en daarmee een uitstekende bron zijn voor actieve luchtzuivering. Schadelijke stoffen worden omgezet in niet-schadelijke stoffen door dakbedekking en dakpannen. CO2 wordt verminderd door de aanleg van groene daken.

Therma TW50 Spouwplaat toepassing Therma spouw

Therma spouw assortiment: hoogrendement isolatie voor spouwmuren
Kingspan Insulation B.V.

Duurzame isolatie

Er wordt isolatie aangeboden die buiten de standaard bekenden vallen. Denk daarbij aan isolatiemateriaal met leem, houtvezels, mais, hennep, vlas, papier en gerecyclede schuimen. Maar ook voor de gangbare isolatiematerialen worden stappen gezet om ze duurzamer te maken, door andere bindmiddelen en aangepaste fabricageprocessen.