Overzicht productnieuws

Batterij Aachen toont hoogstandjes in betonvormgevingstechniek

Bij de restauratie van Batterij Aachen, een restant van een Duitse kustbatterij langs de Noordzee in België, speelt beton de hoofdrol.

Zie het licht met een daglichtbuis!

Een kamer met een donkere hoek, een keuken waar altijd het licht aan moet om te zien in welke vinger je snijdt, een inpandige badkamer, een walk-in closet – er zijn veel ruimtes te bedenken die baat zouden kunnen hebben bij wat extra daglicht.

NBD E-magazine Prefab, Fundering, Betontechnieken en Casco

Het nieuwe NBD E-magazine over prefab, fundering, betontechnieken en casco is uit!.

Noaberschap …of wat goede buren met verlaagde plafonds te maken hebben

De kersverse bewoners van het net opgeleverde nieuwbouwhuis legden met hulp van de ouders van de hoogzwangere vrouw de laatste hand aan de inrichting van hun plattelandspaleisje.

 

Kelder rioolgemaal Delfland voorzien van innovatieve Triflex SmartTec

De pompen waren aan vervanging toe wegens regelmatige verstopping. Maar belangrijker, het beton van het gebouw was flink aangetast door rioolgassen.

Wel de look & feel van beton maar dan licht en snel

Steni is 53 lentes jong maar maakt nu een spannende ontwikkeling door.

Mebin betonmortel, wereldprimeur met GOUD

Met dit certificaat garandeert Mebin aan haar klanten duurzame betonmortel. Mebin, marktleider in Nederlandse betonmortel, heeft een wereldwijde primeur in duurzaamheid te pakken: een “Gouden” CSC-certificatie voor alle 32 Mebin betoncentrales.

Zonnefarm + groentebed?

In het noordoosten van Japan worden eind september twee zonnefarms geopend, waarin de opwekking van zonne-energie wordt gecombineerd met het kweken van cloud-ear mushrooms, letterlijk wolk-oor paddenstoelen (volgens

BetonBewust|CSC certificering opgenomen in de Rabo Impactlening

Sinds 1 augustus heeft de Rabobank het BetonBewust|CSC certificaat vanaf niveau zilver opgenomen in haar impactlening, een zakelijke lening met rentekorting.

Het geluid van koelte

U legt het af van de hitte, maar uw buren krijgen het koud bij het idee dat de buitenunit van uw koeling of warmtepomp hen geluidsoverlast gaat bezorgen.