Duurzaam in elke vezel

Duurzaam bouwen voor de volgende generaties

Duurzaamheid is niet langer een keuze, maar een absolute prioriteit in de bouwwereld. Bij James Hardie streven we ernaar niet alleen hoogwaardige bouwproducten te leveren, maar ook onze impact op het milieu te minimaliseren. We zijn toegewijd om vandaag en in de toekomst een positieve invloed te hebben op onze wereld en die van komende generaties. Ons nieuwe initiatief, The Green Playbook, biedt gedetailleerd inzicht in hoe we bij James Hardie werken aan een duurzamere toekomst in de bouwsector. Het omvat niet alleen onze producten, zoals de fermacell® Gipsvezelplaat, maar belicht ook onze duurzame productieprocessen en onze inzet voor een circulaire economie.

Duurzaam en door-en-door getest

fermacell® Gipsvezelplaten zijn bijzonder duurzaam en recyclebaar. Ze slaan zelfs CO2 op! Voor de productie van de gipsvezelplaten worden uitsluitend natuurlijke en gerecyclede grondstoffen [WS1] gebruikt, die bijdragen aan een gezond binnenklimaat. Sinds 1971 worden fermacell® Gipsvezelplaten geproduceerd, zonder extra lijm en uitsluitend op basis van natuurlijke materialen: gerecycled papier, gips en water. De producten bevatten geen schadelijke stoffen zoals formaldehyde. Bovendien is het productieproces gericht op grondstofbesparing en onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Zaaguitval en restanten uit de productie worden hergebruikt. Ook zaagresten van industriële partners worden één-op-één ingenomen en hergebruikt. Restmateriaal van bouwprojecten en gipsafval van sloopprojecten wordt ingezameld, gesorteerd en weer verwerkt tot nieuwe gipsvezelplaten. De EPD sluit aan bij ISO 14025 en de norm EN 15804 + A2. De CO2-opslag heeft betrekking op de gehele productlevenscyclus.

Voor constructies met fermacell® Vloerelementen zijn, naast de CE-keuring, een groot aantal (test)certificaten, rapporten, deskundigenverslagen en vergelijkbare documenten beschikbaar. Hieronder valt ook de Europese technische goedkeuring ETA (CE 04 ETA - 03-0006). De vloerelementen en gipsvezelplaten beschikken over een EPD en helpen bij het ecologisch en verantwoord plannen en bouwen van woningen en gebouwen. 

Onze aanpak 

In ons whitepaper The Green Playbook wordt de totale productieketen van James Hardie in Nederland belicht. Van het verkrijgen van grondstoffen, het productieproces en de logistiek, tot recycling en afvalhergebruik.

Laten we samen bouwen aan een duurzamere toekomst.

Nieuwsgierig naar een duurzamere toekomst in de bouwsector?

Download dan ‘The Green Playbook’ en ontdek hoe we bij James Hardie bouwen aan een duurzamere wereld.

Download hier ‘The Green Playbook’

Heeft The Green Playbook je geïnspireerd en ga jij, samen met James Hardie, ook voor duurzame bouw? Neem dan contact op met een van onze Area Sales Managers. De contactgegevens vind je op onze website of in ‘The Green Playbook’.

« Nieuws overzicht