Kierdichting: onmisbaar voor brandwerende ramen en deuren

Bij brandwerende deur- en raamconstructies is goed afdichten essentieel. Door kieren te minimaliseren kan de luchttoevoer worden beperkt waardoor branden (langer) gecompartimenteerd blijven en zich minder snel verspreiden. Hoe realiseer je nu een goede afdichting?

Verhoog de brandwerendheid met de juiste dichtingen

Dichtingen spelen een cruciale rol. Denk hierbij aan kaderprofielen, opbouwprofielen of valdorpelafdichtingen. Door gebruik te maken van materialen met een hoge ontbrandingstemperatuur, zoals siliconen, wordt het ontbranden en wegsmelten van de afdichting vertraagd. Dit verbetert de brandwerendheidsprestatie van de constructie aanzienlijk. 

Dicht de kier aan de onderzijde van de deur

De grootste kieren bij deuren bevinden zich vaak aan de onderkant. De meest effectieve manier om deze te dichten is met een valdorpel. Deze kan zowel aan de onderzijde als op de deur worden geplaatst middels een opbouwcassette. Zelfs als deuren zijn getest zonder valdorpel, kunnen fabrikanten met de testrapporten van onze gecertificeerde EllenMatic valdorpels aantonen dat het gebruik ervan de brandwerendheid niet negatief beïnvloedt.

Gecertificeerde valdorpels voor optimale bescherming 

Valdorpels spelen een cruciale rol in het verhogen van de brandveiligheid van gebouwen. Het is van essentieel belang om uitsluitend gecertificeerde valdorpels en andere brandveiligheidsproducten te gebruiken die zijn getest en goedgekeurd door geaccrediteerde testinstituten. Deze certificeringen garanderen dat de producten voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen en effectief functioneren in noodsituaties, wat uiteindelijk levens kan redden en het risico op schade aanzienlijk vermindert.

Wilt u meer weten over hoe u met eigentijdse tochtprofielen snel en kostenefficiënt een groots resultaat kunt bereiken? Bezoek dan www.ellen-profielen.nl en ontdek onze brandvertragende EllenMatic valdorpels.

Renoveer slim, renoveer met Ellen tochtprofielen!

Kies voor veiligheid, kies voor kwaliteit. Met de juiste kierdichting maakt u ramen en deuren meer rook- en brandwerend. Vraag vandaag nog naar onze oplossingen en zorg voor een veilige omgeving voor iedereen.

« Nieuws overzicht