Introductie van Precision Lock: een vereenvoudigde installatiemethode voor Ecophon Focus™ DS

Ons populaire Focus Ds-plafond is nu verkrijgbaar met een nieuw, vereenvoudigd enkellaags systeem voor snellere installatie. Dit is een welkome verbetering voor de installateurs, maar de update brengt nog meer voordelen met zich mee: verbeterde ergonomie, minder belasting voor het klimaat en nog betere akoestische prestaties van het paneel .

Het verlaagde Focus Ds plafond heeft een strak uiterlijk met een verdekt ophangsysteem en symmetrische afgeschuinde kant. Het systeem wordt al lang gewaardeerd vanwege zijn robuustheid en nauwkeurige eindafwerking. Dit alles geldt nog steeds; maar nu is het gewoon eenvoudiger te installeren.

Hoe gewaardeerd het eindresultaat ook was, de installatie nam altijd iets meer tijd in beslag. Nu is het veel eenvoudiger geworden en het bespaart ook waardevolle tijd waardoor de totale kosten lager uitvallen.

Het nieuwe ophangsysteem, dat gebruik maakt van Connect dwarsprofielen, is een enkellaags systeem met minder componenten maar verschillende innovatieve ingebouwde functies. Bij montage van panelen van 600x600 en1200x600 mm zal de fixeerrail niet meer nodig zijn, wat bijdraagt aan de een snellere montagetijd. In het nieuwe systeem worden hoge precisie en stabiliteit bereikt door de nieuwe T24 PL-profielen en hun unieke vergrendelingsfunctie, Precision Lock, die meer dan 75% sterker is dan bij gewone profielen. Ook de dwarsprofielkoppelingen hebben een update gekregen waardoor de stabilliteit en precisie nog beter is en het systeem beter bestand is tegen trekkrachten.Het enkellaagse Precision Lock systeem maakt ook een eenvoudige integratie van verlichtingsarmaturen en ventilatie mogelijk.

Voor panelen groter dan 1200x600 mm zal de fixeerrail nog steeds nodig zijn. Maar ook hierop is een update gekomen.  De hoogte en breedte zijn aangepast en er zit ongeveer 24% minder materiaal in de nieuwe fixeerrail. De buigstijfheid blijft gelijk als de vorige versie en dezelfde cc-perforaties (300, 150 & 312,5 mm) zijn behouden gebleven.

Een andere belangrijke verbetering in het nieuwe systeem is de ergonomie. De materiaalsamenstelling van zowel het paneel als het grid is geoptimaliseerd om een lager gewicht te bereiken, waardoor ze gemakkelijker te snijden, te dragen, te installeren en te transporteren zijn. Het lagere gewicht en minder materiaal tijdens de productie leiden op hun beurt tot aanzienlijke klimaatbesparingen gedurende de gehele levenscyclus van het product.

Verbeteringen in het paneel hebben ook de geluidsabsorptie verbeterd van αw 0,90 naar 0,95 (bij aop 200 mm). Hierdoor is het dus een Klasse A paneel.

Het paneel is leverbaar in 22 standaardkleuren voor maximale ontwerpflexibiliteit.

Uit de reacties van de installateurs die het systeem hebben getest blijkt dat we in onze ambitie zijn geslaagd: de goede eigenschappen van het oude systeem – stabiliteit, precisie en uitstraling – maar nu met een aanzienlijke verbetering in montagetijd.. Eén installateur zei spontaan dat dit het beste systeem was dat hij in veertig jaar had gezien.

Klik hier voor alle voordelen van het nieuwe systeem…

« Nieuws overzicht