Houten plafonds: Unieke uitstraling voor elke ruimte

Een nieuw, modern, elegant en duurzaam tijdperk

Bouwen met hout biedt niet alleen ecologische voordelen, maar ook een esthetisch aantrekkelijk materiaal dat geschikt is voor zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Hout is een bouwmateriaal dat honderd procent CO2-neutraal toegepast kan worden. Het creëert een warme en karakteristieke sfeer. 

Grill en lineair systeem

Onze Derako® houten plafondsystemen zijn circulair, voldoen aan strenge brandveiligheidsvoorschriften en zijn beschikbaar in twee systemen: Lineair en Grill. Het lineaire systeem maakt gebruik van panelen met voorgemonteerde klemmen voor eenvoudige bevestiging aan de draagconstructie. Het Grill-systeem heeft panelen die met aluminium deuvels aan elkaar zijn bevestigd, waarbij de verticale houten delen een dieptewerking in het plafond creëren. 

Massief en gefineerd hout

Massief houten plafonds bieden een milieuvriendelijke en duurzame uitstraling, behouden langdurig hun schoonheid en vereisen weinig onderhoud, waardoor ze een bron van inspiratie zijn voor talloze creatieve ontwerpen. Gefineerd houten panelen bieden ontwerpvrijheid en verbruiken minder hout dan massief hout doordat dunne lagen massief hout op een onderliggende basis worden gelijmd. Dit resulteert in een stabiele en duurzame afwerking, waarbij het uiterlijk wordt gevormd door zorgvuldige selectie van houtsoort, kleur en structuur. Onze gefineerd houten plafonds zijn verkrijgbaar in meer dan 40 fineerafwerkingen.

Binnen- en buitenplafonds

Zowel binnen als buiten kunnen houten plafonds worden toegepast. Om een prachtige en warme uitstraling te realiseren, zijn onze binnenplafonds vervaardigd van houtsoorten in diverse tinten, vormen en formaten. Buitenplafonds ondergaan nog een extra behandeling om zware weersomstandigheden te weerstaan, waardoor ze volledig onderhoudsvrij zijn.

Akoestiek

Hout heeft van nature goede akoestische eigenschappen, waardoor onze hoogwaardige, visueel aantrekkelijke plafonds uitstekende akoestische prestaties en comfort bieden.

Spectaculaire transformatie

Het "3 Fontaines" winkelcentrum in Cergy-Pontoise, Frankrijk, heeft onlangs een opvallende make-over ondergaan met een Derako® plafond als middelpunt. Het lineaire plafondsysteem, gemaakt van Amerikaans geel grenen met verschillende paneelbreedtes en een gekleurde vernislaag, biedt zowel binnen als buiten een moderne en elegante uitstraling. Met een ruimte tussen de panelen en akoestische verbeteringen biedt het niet alleen een visueel aantrekkelijk beeld, maar ook een aangename akoestiek, ideaal voor een levendig winkelcentrum.

Meer informatie

Derako® is het merk voor alle houtoplossingen van Hunter Douglas Architectural. Wilt u meer weten over de houten plafondsystemen van Hunter Douglas? Neem dan contact met ons op via telefoon 0224 59 23 40 of per e-mail info@derako.com.

Klik hier voor meer informatie over het Project CC3 Fontaines...

« Nieuws overzicht