Gare du Nord - Amsterdam

In Amsterdam Noord werd de omgeving verrijkt met het ambitieuze project ‘Gare du Nord’. Dit grootschalig ontwikkelingsproject omvat de prachtige mix van commerciële ruimtes, 185 huurappartementen, 177 studentenwoningen en twee hotels, samen met een ruime parkeergelegenheid.

Harmonieus en in stilte wonen in Amsterdam Noord

In het bruisende hart van Amsterdam Noord werd de omgeving verrijkt met het ambitieuze project ‘Gare du Nord’. Dit grootschalig ontwikkelingsproject omvat de prachtige mix van commerciële ruimtes, 185 huurappartementen, 177 studentenwoningen en twee hotels, samen met een ruime parkeergelegenheid.

Woningbouw in een grootstad zoals Amsterdam brengt wel uitdagingen met zich mee, en het waarborgen van een gezond binnenklimaat is daar één van. Een grote uitdaging was het garanderen van voldoende verse buitenlucht in de woningen, zonder dat bewoners steeds worden blootgesteld aan het constante stadslawaai, denk maar aan de drukke buslijn en het metrostation die zich in de buurt bevinden.

Edwin Pelkman, technisch commercieel adviseur gevel

"Voor Gare Du Nord hebben we de Duco Acoustic Panel 300 module toegepast die het geluid reduceert met 17dB. Bij dit gebouw werd een zogenaamde geluidloggia toegepast. Dat wil zeggen: een akoestisch muurrooster met daarachter een deur die als slaapkamerraam gebruikt kan worden."

Mastering Urban Sound

Niet iedereen beseft het, maar te veel lawaai kan storend zijn in ons dagelijks leven. Het heeft invloed op onze concentratie en verhoogt ons stressniveau. Die stress kan zelfs leiden tot een hogere bloeddruk en meer risico op hart- en vaatziekten. En laten we eerlijk zijn, thuis is de plek waar we juist willen ontspannen na een lange dag.

Gelukkig is er de oplossing: de Duco Acoustic Panel. Dit inbouw muurrooster, op maat gemaakt, dempt geluid tot wel 17dB dankzij speciale geluiddempende minerale wol die daarbovenop ook brandwerend is. 

De unieke eigenschappen van het Duco Acoustic Panel bieden een perfecte balans tussen functionaliteit en esthetiek. Doordat ze op maat worden gemaakt, integreren ze naadloos met de raampartijen van de nieuwe woningen in Gare Du Nord. Deze onopvallende maar doeltreffende toevoeging zorgt voor een uniform en strak gevelbeeld, terwijl het de akoestiek binnen optimaliseert.

Ontdek alles over akoestische ventilatie! 

« Nieuws overzicht