Cultuurhuis De Nobelaer: Toonaangevend herkenningspunt

Flexibel, klimaatbestendig en aandacht voor natuur

De Nobelaer onderscheidt zich door de unieke combinatie van diverse kerndisciplines onder één dak, waaronder podiumkunsten, kunsteducatie, een bibliotheek en sociaal-culturele activiteiten. 

Compact ontwerp

TenBrasWestinga, de architecten achter het ontwerp, streefden naar een open cultureel centrum waarin verschillende disciplines optimaal kunnen samenwerken. Het resultaat is een compact ontwerp met een opmerkelijke, dubbelhoge centrale ruimte. Deze speelt flexibel in op de dynamische omstandigheden van moderne culturele centra.

Ontmoetingsplek

De grote glasoppervlakken zorgen voor overvloedig daglicht, een sterke verbinding met de buitenwereld en zichtbaarheid van de activiteiten binnen, wat uitnodigt tot ontmoetingen. Bij binnenkomst via de voordeur onder het hoge houten buitenplafond betreed je de huiskamer, een dubbelhoge ruimte met balustrades en toegang tot de bibliotheek en omliggende studio's. Het gebouw biedt tal van ontmoetingsplekken en zitgelegenheden waar mensen elkaar op informele wijze kunnen treffen.

C2C zilver gecertificeerd massief hout

Het plafond, uitgevoerd met het C2C zilver gecertificeerd Derako® massief houten Lineair ProLine systeem, versterkt het gevoel van verbondenheid en eenheid. Het lichte en warme houten plafond draagt bij aan een gevoel van comfort en is esthetisch verantwoord. Het draagsysteem zorgt voor onzichtbare bevestiging van alle houten delen, wat resulteert in rustige en strakke plafondlijnen.

Afgeschermde ruimte

In de bibliotheekruimte is gekozen voor het Derako® Grill ProLine plafond in Ayous hout, een stabiele en egale houtsoort geschikt voor kleurafwerking. Het gebruik van een opvallende zwarte kleur creëert een afgeschermde ruimte, waardoor deze duidelijk te onderscheiden is van de open ruimten. Het eindresultaat, mede dankzij het gebruik van hout, past perfect in de hedendaagse tijd en vormt een prachtige toevoeging aan de omgeving.

Ecologisch verantwoord

Bouwen met hout is uiterst ecologisch verantwoord. Het materiaal is duurzaam, minimaliseert de milieubelasting, en legt langdurig CO2 vast, terwijl het ook tal van voordelen biedt voor de gebruiker. Alle Derako® plafondsystemen voldoen aan strenge brandveiligheidsvoorschriften.

Meer informatie

Derako® is het merk voor alle houtoplossingen van Hunter Douglas Architectural. Wilt u meer weten over de massief houten Derako® houtoplossingen? Neem dan contact met ons op via telefoon +31 224 59 23 40, per e-mail info@derako.com en/of bezoek de Derako website.

« Nieuws overzicht