Renovatie Hoensbroekse wijk Mariarade

In Hoensbroek renoveerde Woonpunt in samenwerking met Graus Bouw 68 woningen in de wijk Mariarade. Deze mijnkolonie werd ruim honderd jaar geleden ontworpen door architect Jan Stuyt en maakt belangrijk onderdeel uit van de historie van deze streek. 

Bij de renovatie is ingezet op behoud en herstel van deze historische identiteit. Tegelijkertijd zijn de woningen energiezuinig en comfortabel gemaakt, waardoor ze nog vele jaren mee kunnen. 

Naast herstel van het oorspronkelijke beeld zijn de woningen ook verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt. Door deze maatregelen hebben ze nu energielabel A. De gevels zijn geïsoleerd en het dak is vernieuwd en van binnenuit geïsoleerd om de beeldkwaliteit te waarborgen. 

Minerale wol maakt isoleren op maat makkelijker

De 68 woningen vallen onder beschermd stadsgezicht. Dat betekent dat er bij het aanbrengen van de dakisolatie nauwkeurig gewerkt moet worden. Om dit te realiseren werkt GrausBouw met de Mineral Wool 34 Alu Plus dakisolatie van Knauf Insulation. Hierdoor is er geen risico op naden en kieren.

De voordelen:
  • Totaalpakket
  • De minerale wol is flexibel; die je in alle kieren en gaten kunt duwen
  • Gecacheerde aluminium laag die meteen ook dampdicht is
  • Functioneel en prettig om mee te verwerken
  • Geen jeuk, geen geur en geen stof dankzij het natuurlijk bindmiddel ECOSE 
Renovatiebrochure

Knauf Insulation levert in Nederland een geselecteerd aanbod van de beste isolatiematerialen voor uiteenlopende toepassingen. Zo leveren we onder meer glaswol voor de isolatie van scheidingswanden, spouwmuurisolatie en dakisolatie.

In onze renovatiebrochure hebben we producten met bijbehorende MKI scores opgenomen die het beste aansluiten bij de renovatie van een dak, vloer, voorzetwand en binnenwand.

Download hier de renovatiebrochure 

« Nieuws overzicht