Eenheid smeden met nieuw pand

Voor werk, groei en verbinding; Iederz heeft een heldere, rustige ruimte gecreëerd

Iederz, het sociale ontwikkelingbedrijf van de gemeente Groningen, speelt een centrale rol in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Zij biedt mensen vaardigheden en stimuleert zelfredzaamheid door middel van beschut werk en persoonlijke groei.

Iederz richt zich op gespecialiseerde verpakkings-, assemblage- en montagediensten voor een breed scala aan klanten en producten, waaronder OTC-medicijnen, levensmiddelen, non-foodproducten en zelfs diervoeders.

Mogelijkheden voor slimme gebouwen 

Begin 2023 is iederz verhuist naar een nieuw pand waar de ver de stad verdeelde vestigingen onder één dak kwamen. De nieuwbouw was precies ten tijde van de pandemie. Ondanks de uitdagingen in deze tijd, waren er ook zeker voordelen tijdens de planning voor de bouw. Er werden tal van innovatieve oplossingen bedacht en geïmplementeerd. Denk aan goede klimaatbeheersing en luchtbehandeling.  

Duurzaam pand met 5A+ rating

Door de innovaties, gebruik van duurzame materialen en deels hergebruik van materialen is het pand gecertificeerd met een duurzaamheidrating van 5A+. Om een algemeen optimaal akoestisch klimaat te creëeren werd gekozen voor de plafondproducten Armstrong Perla OP 0.95 en Hygena Acoustic 15mm. Beide producten bieden zeer goede akoestische eigenschappen, waarbij de Hygena Acoustic tevens voldoet aan de gestelde eisen voor HACCP-normering.

Het nieuwe, duurzame en modulaire gebouw meet 16.500m² en omvat 13 productiehallen, waarvan er 10 voldoen aan de HACCP-normen. Er werken momenteel 450 mensen en er is capaciteit voor 600 mensen.

“Onze medewerkers moeten comfortabel kunnen werken en zich optimaal kunnen ontwikkelen. We wilden een ruim gebouw dat er fris uitziet, met veel daglicht, rustige kleuren en een hoge mate van veiligheid”, aldus Olga de Jong/ Kwaliteitsmanager & Hoofd Projectteam Iederz, Groningen

Foto’s: Dion de Bakker

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie