HeartFelt® Groove: Een nieuwe ontwikkeling in plafondontwerp

Waar akoestiek en esthetiek samenkomen

HeartFelt® Groove is een uitbreiding op de vilten HeartFelt® plafondsystemen. De smalle vilten lamellen met unieke akoestische en visuele eigenschappen geven het ontwerp van een interieur een nieuwe betekenis.  

De “W-vorm”

Eerdere panelen waren grotendeels variaties binnen een doosvormig ontwerp (een 'U-vorm'). HeartFelt® Groove neemt een gedurfde stap door een 'W-vorm' te introduceren. Deze tweevoudige vervorming van de viltstrook creëert een 'vorm binnen een vorm' en zet daarmee een unieke standaard in de markt voor lineaire plafonds. Dit doosvormige paneel meet 60 mm breed en 50 mm hoog. Het wordt geïnstalleerd met een module van 80 mm en creëert een opening van 20 mm tussen de panelen.

Optische uitstraling

Het plafondsysteem wekt de indruk dat het bestaat uit talloze smalle lamellen, elk met een optische afstand van 20 mm, maar het technische ophangsysteem zorgt echter voor een slimme illusie; het werkelijke aantal geïnstalleerde panelen is slechts de helft van wat men kan waarnemen. Dit vereenvoudigt het installatieproces en verhoogt zowel de visuele aantrekkingskracht als de akoestische functionaliteit van de ruimte. 

Akoestische perfectie

Een van de opvallendste kenmerken van het HeartFelt® Groove plafondsysteem zijn de uitzonderlijke akoestische prestaties. Met een indrukwekkende absorptiewaarde (αw) van 0,65 is het een ideale keuze voor ruimtes waar geluidskwaliteit het belangrijkst is. Van kantoren tot vergaderzalen, dit plafondsysteem zorgt ervoor dat elk woord kristalhelder klinkt en elke presentatie zonder haperen te horen is.

Plafonds én wanden

Door de tweevoudige vervorming tijdens het productieproces wordt het Groove-paneel opmerkelijk stevig en stijf, en dat allemaal zonder extra materialen toe te voegen. Deze eigenschap maakt deze panelen niet alleen geschikt voor plafonds, maar ook voor wanden. Het HeartFelt® Groove systeem verbetert de akoestiek van uw ruimte en zorgt ook voor een authentieke, warme uitstraling. 

HeartFelt®

Met het HeartFelt®-plafondsysteem biedt Hunter Douglas architecten, installateurs en gebouweigenaren een geavanceerd systeem waarmee ze de akoestiek van elke ruimte nauwkeurig kunnen regelen.

HeartFelt® Groove in een notendop
  • Uitstekende akoestische en visuele eigenschappen
  • Verkrijgbaar in 5 grijstinten 
  • Geschikt voor plafond en wand
  • Optisch eindresultaat
  • 100% recyclebaar
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie