Bevestiging op het dak en gevel

Steeds vaker worden er grote apparaten op het dak of aan de gevel geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan airco-units en warmtepompen, maar ook aan zonnepanelen. Vaak brengt dit uitdagingen met zich mee omdat er al veel op het dak bevestigd is. Daarbij spelen verschillende factoren mee, zoals windkracht, omstandigheden van het gebouw en het gewicht van de apparatuur. Hiervoor dienen berekeningen uitgevoerd te worden die de nodige precisie vereisen. De Walraven engineers hebben veel ervaring door een grote hoeveelheid aan diverse projecten. 

Project Llyodkwartier in Rotterdam

Een recent dakmontage project dat Walraven samen met MarEtec Zonnepanelen gerealiseerd heeft, is het Lloydkwartier in Rotterdam. De Walraven engineer heeft hiervoor een speciaal systeem ontwikkeld, waarbij geprefabriceerde driehoeken onder de zonnepanelen werden geplaatst. Het Walraven Maxx Zwaar Railprofiel is hierbij perfect geschikt voor de onderconstructie en de driehoeken zijn gemaakt van Walraven RapidStrut® Montagerail.
De 196 zonnepanelen zijn boven de luchtkanalen en technische installaties gemonteerd en geven maar liefst 81.340 WP aan vermogen. Hierdoor is het appartementencomplex zelfvoorzienend in energie.

Walraven: het hele proces onder één dak

Walraven is in staat exact te leveren wat past bij de specifieke vraag door het gehele proces van ontwikkeling tot levering in eigen handen te hebben. Naast de uitgebreide prefabricage en engineering services, levert Walraven een compleet assortiment aan bevestigingsmaterialen, sanitaire oplossingen en brandwerende systemen. Dit maakt dat het hele proces onder één dak kan plaatsvinden: van gemeenschappelijke projectdefinitie en ontwikkeling tot tooling, productie en kwaliteitsborging. Oo de logistiek en service worden vanuit Walraven geregeld.

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met uw uitdaging? Kijk hier voor meer informatie!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie