Weheat onthult de Sparrow: een nieuw staand model warmtepomp

Opvolger succesvolle Blackbird officieel gepresenteerd op VSK-beurs

Weheat slaat de vleugels uit. Na het succes van de Blackbird komt het Brabantse bedrijf met een nieuwe staande warmtepomp die Sparrow gaat heten. Het design en alle technische specificaties worden officieel onthuld op de openingsdag van de VSK-beurs in de Jaarbeurs Utrecht op 6 februari. 

De succesvolle, liggende Blackbird 8 kW warmtepomp krijgt er dus een broertje bij. De innovatiekracht bij Weheat heeft het afgelopen jaar geresulteerd in een nieuw, staand model warmtepomp met een vermogen van 6 kW. Het nieuwe model belichaamt Weheats visie op innovatie en efficiëntie, voortbouwend op de succesvolle eigenschappen van de Blackbird. De warmtepompen zijn compact, stiller, gemakkelijk aansluitbaar en bovendien is de installatietijd ten opzichte van traditionele warmtepompen een stuk sneller: installatie binnen één dag.

Tipje van de sluier

Het design en alle technische specificaties van het nieuwe, staande model worden tijdens de VSK op 6 februari onthuld. De Sparrow kent net als de Blackbird een monoblock-systeem, heeft een EPP-behuizing, is all-electric-ready en werkt op basis van propaangas, waarmee een watertemperatuur van 70 graden kan worden bereikt. Er zijn nog meer overeenkomsten want ook de Sparrow kan via een portal en app met behulp van 4G worden uitgelezen en heeft diverse functies ter ondersteuning van de installateur en de gebruiker. Zo kunnen installateurs en klanten op afstand aanpassingen doen. De 100% Nederlandse warmtepomp is geschikt voor zowel bestaande als nieuwbouwwoningen.

Mus

Sparrow betekent mus in het Engels. Kleine, flexibele vogels die bekendstaan om hun veerkracht en eenvoud. De mus is typisch Nederlands en veel voorkomend. De mus - de Sparrow - staat tevens symbool voor het compacte en efficiënte warmtepompmodel; een weerspiegeling van het kleine formaat en de wijdverspreide aanwezigheid. De eenvoud van de naam past goed bij een gebruiksvriendelijk en betrouwbaar product. 

Blackbird

Stiller. Slim. Efficiënt. Dat maakte de in 2023 geïntroduceerde Blackbird van Weheat niet zomaar een warmtepomp. De volledig in Nederland ontwikkelde innovatie met een uniek, liggend design, is ideaal voor plaatsing op platte daken en vrijwel onzichtbaar. Maar de Blackbird is ook ideaal voor installateurs, want de pomp is licht, gemakkelijk aan te sluiten en op afstand te configureren en uit te lezen. Eind 2023 werd het duizendste exemplaar geproduceerd door Weheat.

Nominatie VSK Award

Naast de Sparrow presenteert Weheat op de VSK ook buffer- en boilervaten en natuurlijk ook het succesmodel de Blackbird. Tijdens de VSK beurs is er ook een mogelijkheid om een Blackbird te winnen. Ook is Weheat’s Blackbird genomineerd voor een VSK Award 2024.

Weheat is tijdens de VSK beurs in de Jaarbeurs te vinden op standnummer 12.F060.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie