Op naar een groene toekomst op VSK

VSK is dé beurs om up-to-date te blijven over alle ontwikkelingen in de installatiewereld. Dit jaar staan duurzame technieken in de kijker.  DUCO is opnieuw van de partij en pakt uit met ventilatieoplossingen voor de toekomst.

Toekomst vol uitdaging

De uitdaging om Nederland duurzamer te maken staat voor de deur, vooral omdat er ambitieuze klimaatdoelstellingen op tafel liggen. De installatiesector speelt daar een cruciale rol in.

Op ventilatievlak werkt DUCO mee aan een duurzamere toekomst. De focus ligt op energiezuinige ventilatieoplossingen die klaar zijn om een woning voor lange periode naar een hoger niveau te tillen. En dat voor nieuwe én bestaande woningen.

Opwaarderen van woningen door renovatie

De DucoBox Reno is ondertussen een vaste waarde. Een compact ventilatietoestel met stevige ventilatieprestaties die elke bestaande woning een energieboost kan geven. 

Naast dit toestel pakt DUCO ook uit met een eigen luchtkanalensysteem: DucoFlex. Deze makkelijk te installeren en monteren kanalen zorgen met hun hoge luchtdichtheid voor een stille en efficiënte installatie. Door hun beperkte diameter vallen ze zeer gemakkelijk weg te werken in reeds bestaande bouw.

Nieuwbouw met oog op duurzaamheid

Nieuwe woningen moeten vanaf het eerste ontwerp klaar zijn voor een duurzame toekomst. DUCO draagt het concept zonaal ventileren al een tijd lang hoog in het vaandel. Een concept dat perfect past binnen nieuwbouw en comfort combineert met energiezuinigheid.

De DucoBox Energy Comfort Plus past zonale ventilatie toe en kan uitgerust worden met een optionele 2-zoneklep. Deze slimme WTW-unit zorgt zo voor 30% minder geluid én ook voor 40% minder energieverbruik. 

Ook voor collectieve afvoer is er een duurzame oplossing. De Duco RoofFan is een drukgestuurde dakventilator die kan geconnecteerd worden met slimme iAV regelkleppen. Zo wordt in elk appartement enkel geventileerd waar en wanneer dat nodig is.

Green Ventilation

De smaak al te pakken gekregen? Geen probleem! Ervaar deze mogelijkheden en nog vele andere helemaal zelf op VSK 2024. Bezoek de DUCO-stand in hal 11, stand D030. Naast een goed gesprek en het beantwoorden van vragen wordt er ook een workshop voorzien waar alle voordelen van het DucoFlex luchtkanalensysteem aan bod komen.

« Nieuws overzicht