Wonen in de stad met uitzicht op groen

Ten westen van het Centraal Station van ’s-Hertogenbosch vind je het Paleiskwartier. In deze hypermoderne wijk vind je niet alleen talloze lekkere hotspots, maar ook meerdere bouwkundige parels. Met de toevoeging van Terrazzo wordt dat tweede luik nogmaals uitgebreid.

Honderd woningen in bruisende buurt

Op de zuiderse rand van de wijk vind je het nieuwe gebouw, Terrazzo. Een van de mooiste plaatsen van het Paleiskwartier, met zicht op heel wat groen. Het gebouw omvat niet minder dan 116 woningen, allemaal op wandelafstand van alle faciliteiten van de wijk.

De kamvormige structuur aan de achterzijde is ideaal ontworpen om van het landschap te genieten. Die natuur komt ook niet alleen visueel de woning binnen, maar ook via de verse lucht die aangevoerd wordt.

Natuurlijke ventilatie met oog voor akoestiek en brandveiligheid

Zo werd bewust gekozen voor een systeem C: natuurlijke toevoer van verse lucht met mechanische afvoer. Er moesten dus ventilatieroosters in de woningen komen en sterker nog: die moesten van buitenaf liefst zo onzichtbaar mogelijk zijn.

De keuze viel op een selectie van 4 roosters. De DucoFit50 voor die woningen waar de geluidsbelasting miniem was. GlasMax en DucoMax zijn akoestische ventilatieroosters voor die woningen waar de geluidsbelasting al wat zwaarder begon door te wegen. Finaal is ook de FireMax aanwezig in het project: een brandwerend rooster die op kritieke punten in de constructie bijdraagt aan de brandveiligheid.

Architect Pim Köther van KENK Architecten is tevreden met de keuze voor ventilatieroosters: “Door allerlei duurzaamheidseisen worden nieuwe gebouwen vaak volgestopt met allerlei technische installaties. Ventilatieroosters zijn veel directer te besturen en zorgen uiteraard voor een beperkter motorgeluid bij afwezigheid.”

De bewoners van Terrazzo mogen alvast van hetzelfde tevreden zijn. Wonen in de stad, met uitzicht op groen en een gezonde voorraad verse lucht is een succesrecept voor de toekomst.

« Nieuws overzicht