Project Wikselaars ENG

Engelse architectonische uitstraling

Wikselaarse ENG is een prachtig project aan de rand van Voorthuizen. Het eerste wat opvalt is de Engelse architectonische uitstraling die zo bijzonder typerend is voor dit project. Dit kenmerkt zich o.a. door de verspringende gevelrooilijn en de variatie kopgevels en verschillende goothoogtes. Deze Engelse architectonische uitstraling vind je dan ook terug in het gehele project echter zijn het allemaal unieke woningen en heeft iedere woning zijn eigen look en feel.

Duurzaamheid

Duurzaamheid stond gedurende de ontwikkeling en opbouw van dit project centraal. Wikselaarse ENG is voor gemeente Barneveld bijzonder want dit is de eerste gasloze wijk binnen deze gemeente. Daarmee wordt het gezien als een prachtig voorbeeld voor toekomstige projecten. De woningen zijn zo duurzaam mogelijk gebouwd en dit zie je dan ook terug in o.a. de keuzes die gemaakt zijn voor bepaalde bouwmaterialen. Het kleurpallet van het exterieur is afgestemd op de natuur (natuurlijke tinten).

Holonite

Holonite past met haar duurzame en vooral veelzijdige aanbod van producten dan ook perfect in het plaatje van dit project. Holonite producten zijn toepasbaar voor de meest uiteenlopende bouwstijlen. Naast onze standaardproducten leveren wij ook maatwerk. Wij denken dan ook graag met onze klant mee met het bedenken en creëren van creatieve oplossingen. In dit project hebben wij een prachtige bijdrage mogen leveren. Zo treft u namelijk diverse gevel- en afbouwproducten die alle geproduceerd zijn in onze fabriek te Tholen (Nederland).

Opvallende raampartijen

Vooral de raampartijen waar diverse Holonite producten in zijn verwerkt springen direct in het oog. Vele raampartijen zijn voorzien van kruisroedes wat de Engelse architectonisch uitstraling ten goede komt. De Holonite raamdorpels in dit project zijn vervaardigd in de kleur natura bruingrijs, ook zijn alle raamkozijnen voorzien van een vergelijkbare kleur. Een enkele raampartij is afgewerkt met gevelpanelen, wat ervoor zorgt dat er een kader ontstaat. Bij de grotere raampartijen worden de Holonite raamdorpels onderbroken door een spekband, die uitgevoerd is in dezelfde kleur als de raamdorpel. Enkele woningen zijn voorzien van een uniek sierelement boven de raampartijen. Deze sierelementen zijn speciaal op maat gemaakt voor dit project en uitgevoerd in dezelfde kleur als de raamdorpel. Al deze losse raamelementen samen vormen een duidelijke eenheid en geven daarnaast de juiste Engelse architectonische uitstraling weer.

Premax dorpels

Tot slot beschikt dit project over ons Premax dorpelsystemen. Premax® laagreliëfdorpels sluiten naadloos aan op houten kozijnen en daarnaast beschikt de dorpel over weerstandklasse II en politiekeurmerk Veilig Wonen. Bouwgroep van Grootheest vervaardigd hun houten kozijnen zelf en hebben daarbij gekozen voor een Premax dorpel van Holonite.

Mogelijk geïnteresseerd in één van onze producten? Wij staan u graag te woord voor meer informatie.

« Nieuws overzicht