Comfortabel thuis

Een behaaglijk klimaat in huis met Ellen

Naast het feit dat binnendeuren erg sfeer- en beeldbepalend zijn voor het interieur, zijn ze ook belangrijk voor het binnenklimaat. Mits ze natuurlijk goed afsluiten. Wanneer er een kier zit onder de deur komt tocht, geluid en geur gemakkelijk de ruimte binnen. Helemaal nu drempelloos wonen een geliefde trend is. Vooral omgevingsgeluiden en tocht zijn erg vervelend wanneer men rustig op de bank wil zitten of wanneer er thuis gewerkt wordt. Een gemakkelijke oplossing is het plaatsen van een dorpelprofiel aan de onderzijde van de deur. Bijvoorbeeld de ADS B, dit is een mooi uitziend geanodiseerd aluminium profiel met een borstel. Een dorpelprofiel is ook geschikt wanneer er geen drempel in huis gewenst is. Voor kantoren en verzorgingstehuizen is een valdorpel zoals de EllenMatic Soundproof een perfecte oplossing tegen tocht, storende geluiden en geurtjes. Daarnaast heeft het een ingebouwde 'No-Break'-functie die ervoor zorgt dat het binnenwerk terugveert als er obstakels onder de deur liggen. De EllenMatic Soundproof is ook een goede optie voor toegangsdeuren van portiekwoningen.

Overlast buitenshuis houden

Ramen en kozijnen kunnen worden afgedicht doormiddel van Ellen tochtprofielen als de Elro XL, ARP+, ABN 16 en AIB 3N XL. Met tochtprofielen worden geluiden als voorbijrazend verkeer geweerd en is er geen tocht vanuit buitenshuis. De ARP+ is een opbouwprofiel voor montage in de dag. Het is een ideale oplossing voor ramen, maar ook te gebruiken voor buitendeuren vanwege het geanodiseerde aluminium. Elro XL is een aluminium opbouw tochtprofiel die in de dagkant van het deur- en raamkozijn kan worden gemonteerd. Dit kan zowel bij naar binnendraaiende, als naar buitendraaiende ramen en deuren. ANB 16 is er voor zowel naar binnen- als buitendraaiende ramen en deuren. De siliconen afdichting van de ANB 16 zorgt voor een grotere kierdichting en een verminderde sluitweerstand. Tot slot is de AIB 3N XL een aluminium inbouw tochtprofiel voor montage in de sponning van een kozijn, bij zowel naar binnen- als buitendraaiende ramen en deuren. Let bij de keuze voor een tochtprofiel goed op het type kozijn (inbouw of opbouw) en op welke kiergrootte het moet dichten. 

Voor advies kunt u altijd even contact opnemen met onze professionals.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie