Snel & makkelijk te installeren

Ga je een gebouw renoveren en ben je op zoek naar een gevelmateriaal dat zowel mooi als onderhoudsarm is? Rockpanel biedt altijd de juiste oplossing voor je renovatieproject. Of het nu gaat om een detaillering, het vervangen van een complete gevel van een appartementenblok of een upgrade van een hele wijk. 

Rockpanel gevelplaten zijn licht van gewicht en makkelijk te hanteren en te bewerken met standaard gereedschap. Dat zorgt voor een snelle en soepele installatie. Ze kunnen makkelijk op maat worden gezaagd en de zaagkanten hebben geen speciale behandeling nodig.  Ook zijn de platen te buigen. Dat betekent dat je de vorm van het bestaande regelwerk van het gebouw kunt volgen. Voor en na het buigen of vormen van de gevelpanelen is geen enkele speciale behandeling nodig.  

Met producten van Rockpanel bouw je toekomstbestendig en brandveilig 

Rockpanel-gevels zijn gebouwd voor de lange termijn. Ze zijn duurzaam, brandveilig en hebben een officieel bevestigde levensduur van minimaal 50 jaar, waarna ze volledig recyclebaar zijn. Met dank aan hun optimale kleurechtheid behouden de gevelpanelen hun prachtige uiterlijk jarenlang. Met een ProtectPlus-coating kan zelfs graffiti verwijderd worden. 

Als je voor de bekleding (en de isolatie) van gevels aan de strengste normen op het vlak van brandveiligheid wil voldoen, zijn brandveilige materialen altijd de beste keuze. Installeer die materialen ook altijd op de juiste manier, in overeenstemming met de richtlijnen van de fabrikant. Door te bouwen met brandveilige materialen, vergroot je de kans dat een gebouw behouden blijft in geval van brand. 

De gevelbekleding van Rockpanel is uniek vanwege de uitstekende brandveiligheid. Het basismateriaal basalt is van nature bestand tegen enorm hoge temperaturen. Samen met ROCKWOOL bieden we brandveilige oplossingen voor een geventileerde gevel. Deze gaan verder dan de bouwregelgeving. Door ROCKWOOL-isolatie en Rockpanel gevelbekleding te combineren, kan de hoogst mogelijke brandreactieklasse worden behaald. Rockpanel A2 gevelbekleding is bij uitstek geschikt voor toepassingen waar hoge brandprestaties wenselijk of verplicht zijn.  

Ontwerpvrijheid 

De Rockpanel-gevelplaten zijn beschikbaar in meer dan 200 kleuren en ontwerpen en kunnen naar wens op maat worden aangepast. Met Rockpanel gevelbekleding heb je volledige ontwerpvrijheid, waardoor je het uiterlijk van een bestaand gebouw perfect kunt nabootsen of juist een compleet nieuwe uitstraling kunt creëren. Ons assortiment omvat meer dan 200 kleuren en designs, daarnaast bieden we ook nog designs op maat aan. Met meerdere bevestigingsopties, glansgraden en hoekoplossingen zijn de mogelijkheden onbeperkt. 

Klik hier voor meer informatie...

« Nieuws overzicht