Knauf Ceiling Solutions - Plafondsystemen voor gezonde en veilige omgevingen

Gezondheid & Hygiëne

Nu de onvoorziene gebeurtenissen van 2020 onze wereld blijven beïnvloeden, is het van vitaal belang geworden om binnenruimten te creëren die de gezondheid en het welzijn optimaliseren, zodat mensen zich veilig en geborgen kunnen voelen. Een overweging die nog belangrijker wordt bij het ontwerpen van omgevingen waar netheid en hygiëne van cruciaal belang zijn. 

Ziekenhuizen, clean rooms, verzorgingstehuizen, kinderdagverblijven en de voedselverwerkende industrie hebben een aantal van de hoogste hygiëne-eisen in hun gebouwen, waaronder vloeren, muren, meubilair en plafonds. Dit heeft gevolgen voor het ontwerp van gebouwen. 

Met ons nieuwe Gezondheid & Hygiëne assortiment biedt Knauf Ceiling Solutions architecten, planners en aannemers de mogelijkheid om een geschikte plafondoplossing te kiezen die voldoet aan de hoogste industriële normen.

Dit assortiment akoestische plafonds wordt gekenmerkt door een doeltreffende geluidsisolatie, hygiënische eigenschappen die aan de eisen voldoen en een goede lichtreflectie. Alle systemen zijn gemakkelijk te onderhouden, gemakkelijk te reinigen en speciaal gecoat om bacteriegroei te beperken.

HYGENA - MEDIGUARD - BIOGUARD

HYGENA biedt uitstekende akoestische en licht reflecterende eigenschappen. Naast de

uitstekende resultaten op het gebied van binnen luchtkwaliteit, behaalt het productassortiment

de decontaminatieklasse CP5. Dankzij de speciale coating wordt de groei van bacteriën beperkt, waardoor het een goede keuze is voor hygiëne- en gezondheidstoepassingen.

MEDIGUARD is ontworpen voor gebieden waar strenge hygiëne-voorschriften en intensieve reiniging zijn voorgeschreven. Door de specifieke coating wordt de groei van ten minste 8 bacteriën en schimmels voorkomen. Dankzij zijn inherente kwaliteiten is het de oplossing voor de meest veeleisende ruimtes, krasbestendig, waterafstotend, bestand tegen ontsmettingsmiddelen en kan gereinigd worden met stoom.

Een uitgebreide akoestische controle is een kenmerk van het hele assortiment, met een balans tussen geluidsabsorptie en -demping, waardoor het comfort en de communicatie worden verbeterd en het werk en herstel worden bevorderd. 

HYGENA Alpha en MEDIGUARD Alpha bieden de hoogste geluidsabsorptie αw, terwijl METAL Solutions BIOGUARD (ongeperforeerd) een uitstekende geluidsdemping van 44 dB biedt. 

De Gezondheid & Hygiëne producten bieden ook een lichtreflectie tot 88% - een prestatie die natuurlijk licht dieper in een gebouw verspreidt, helpt energie te besparen en de stemming van de eindgebruiker te verbeteren door de behoefte aan kunstlicht te verminderen.

Het assortiment Gezondheid & Hygiëne van Knauf Ceiling Solutions biedt een uitgebreide keuze aan producten die voldoen aan alle vereisten van omgevingen waar veiligheid voorop staat en waarbij de zorg voor en het comfort van mensen bovenaan de agenda staan.

Over Knauf Ceiling Solutions

Twee van 's werelds meest erkende plafondfabrikanten Armstrong Ceiling Solutions en Knauf AMF hebben hun krachten gebundeld om het beste van beide te bieden in één marktleidend merk - Knauf Ceiling Solutions. 

Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Iphofen (Duitsland), ontwikkelt en produceert complete plafondoplossingen in 13 ultramoderne productiefaciliteiten, in acht verschillende landen in Europa en Azië.

Met meer dan 2.100 toegewijde medewerkers, een servicegerichte mentaliteit en een portfolio van meerdere materialen, biedt Knauf Ceiling Solutions haar klanten meer keuze, meer inspiratie en uitstekende ondersteuning. Dit samenspel resulteert in de totstandkoming van bijzondere en indrukwekkende projecten.

Website: www.knaufceilingsolutions.com

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie