HeartFelt® Origami Ceiling: nieuwe vormen ‘Curve’ en ‘Weave’

Creatieve plafonds met een stijlvolle of speelse uitstraling

HeartFelt® Origami is een uitbreiding op de vilten HeartFelt® plafondsystemen. Het systeem bestaat uit platte viltpanelen, die hun uiteindelijke vorm en patroon krijgen tijdens de installatie. De tegels zijn beschikbaar in het formaat 600x600 mm en zijn verkrijgbaar in vijf grijstinten en vijf aardetinten.

Nieuwe productdesigns

Voortbordurend op het succes van de bestaande Origami vorm Pyramid, bekend om zijn piramideachtige vouwen, introduceert Hunter Douglas Architectural twee nieuwe vormen: Curve en Weave. Deze nieuwe productdesigns versterken de creatieve mogelijkheden en akoestische prestaties van plafondprojecten. 

HeartFelt® Origami Curve 

De nieuwe HeartFelt® Origami Curve geeft interieurs een zachte en stijlvolle uitstraling. Deze vorm is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk de symmetrische S-Curve en asymmetrische A-Curve. Deze elegante panelen dragen niet alleen bij aan een warme en aangename sfeer, maar hebben ook een uitstekende natuurlijke geluidsabsorptie, dankzij de inherente eigenschappen van vilt.

HeartFelt® Origami Weave 

De Origami Weave voegt een eigentijdse warmte en speelse dynamiek toe aan plafonds. Deze tegel is verkrijgbaar in vier verschillende varianten. De Weave-varianten verschillen in het aantal stroken, variërend van 3 tot 6 per tegel.

Buitengewone akoestische prestaties

Dankzij het overwegend gesloten karakter van HeartFelt® Origami in de vormen Pyramid en Curve wordt een geluiddempingswaarde (αw) tussen 0,75 en 0,80 bereikt. De absorptiewaarden (αw) van de Weave-vormen liggen tussen 0,50 en 0,70. Deze sterke akoestische prestaties zorgen ervoor dat resonantie en stemgeluid sterk worden verminderd, vooral in openbare- en drukke kantoorgebouwen. 

Circulair bouwen

De ontwikkeling van HeartFelt® Origami is ontstaan na het bestuderen van de originele Japanse origamivouwtechniek. Deze praktische vouwmethode geeft materialen stevigheid zonder dat er andere elementen bij te pas komen. Voor de installatie van het definitieve plafond worden de panelen en profielen eenvoudig op de dragers geklikt. De elementen kunnen makkelijk worden verwijderd en gedemonteerd. Het hele proces levert een plafondsysteem dat een belangrijke rol speelt in het streven naar circulair en duurzaam bouwen.

 Kenmerken

  • Uitstekende akoestische prestaties 
  • 5 grijstinten en 5 aardetinten
  • 100% recyclebaar of makkelijk herbruikbaar
  • Eenvoudig in onderhoud: vuil- en stofbestendig 
  • Cradle to Cradle Certified™  Bronze

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie