Duurzame isolatie

Alle seinen staan op groen voor het verbeteren van isolatie; hoge energieprijzen, klimaatdoelstellingen voor woningcorporaties en een verplicht energielabel C voor kantoorpanden.

Knauf Insulation ontwikkelt met duurzaamheid als uitgangspunt. We maken onze isolatie uit gerecycled glas en een natuurlijk bindmiddel – Ecose Technology

We optimaliseren de logistiek om onze footprint te minimaliseren en maximaal te scoren op duurzaamheid. Minerale wol presteert maximaal voor de levensduur van een gebouw. Zo dragen we bij aan een verlaging van het energieverbruik en zorgen we voor een prettige woon- en werkomgeving.

Circulair bouwen

Glaswol maken we bij Knauf Insulation uit gerecycled glas van bijvoorbeeld kapotte autoruiten. De isolatie is in de basis circulair. Knauf Insulation neemt snij afval en glaswol uit sloopprojecten terug om te smelten tot grondstof in onze recycling fabriek Resulation in Visé.

Nieuwe folieverpakking eenvoudig te recyclen

Vandaag de dag zoekt iedereen naar manieren om een circulaire economie te realiseren. Als isolatiepartner werken we graag met jou samen, for a better world, en dat houdt ook in dat we de milieu-impact van onze verpakkingen verlagen.

Wij hebben het ontwerp van onze verpakking en pallets volledig herzien om het gebruik van kleuren te beperken en de inktdekking met 70% te verminderen. Waarom? Het maakt recycling gemakkelijker, goedkoper en efficiënter. 

Meer isolatie op een pallet

Door een optimale compressie verpakken we bij Knauf Insulation meer vierkante meter isolatie op een pallet. Vergelijk je bijvoorbeeld Acoustifit of Naturoll isolatie met het isolatiemateriaal van een andere leverancier, dan verpakken we soms wel een dubbele hoeveelheid op een pallet en in een vrachtwagen! 

Zo besparen we tijdens onze logistiek enorm op de CO2 uitstoot. En kun jij dezelfde hoeveelheid isolatie met veel minder pallet opslag verwerken!

Dat isolatie van Knauf Insulation goed scoort op het gebied van duurzaamheid komt ook tot uiting in de BREEAM score en de extra credits die je bij toepassing van onze isolatie kunt krijgen. 

Ontdek al onze isolatieoplossingen via knauf.com

« Nieuws overzicht