Elektriciteit besparen met Smart Home controls voor e-vloerverwarming

HEY GOOGLE, DAG ALEXA: HELP MIJ ENERGIE BESPAREN!

De elektriciteitsprijzen rijzen de pan uit en daarom zijn er tegenwoordig veel tips om elektriciteit te besparen. "Vermijd elektrische verwarming" is een vaak gehoord advies…Maar veel hangt af van hoe je met die elektriciteit omgaat. Hieronder enkele tips van het nVent RAYCHEM-team.

"Zeggen dat je je elektrische vloerverwarming volledig moet uitschakelen om elektriciteit te besparen, geeft een vereenvoudigd beeld van verminderd energieverbruik", zegt William Karlström, Marketing Manager bij nVent Thermal Management.

Volgens William Karlström zijn er enkele andere perspectieven die de huiseigenaar eerst in overweging moet nemen. Indien het huis bijvoorbeeld vloerverwarming heeft als "comfortverwarming" - d.w.z. als aanvulling op andere verwarming - moet men bedenken dat het lichaam meestal een lagere luchttemperatuur accepteert, zolang de voeten maar warm zijn. Daarom kan de huiseigenaar overwegen om in plaats daarvan de temperatuur van een andere warmtebron in huis te verlagen of deze uit te schakelen. 

Temperatuur- en tijdregeling verlagen

"De temperatuur van elektrische vloerverwarming die dicht bij het vloeroppervlak is geïnstalleerd, kan meestal worden verlaagd met behoud van een gevoel van comfort. Het vloerverwarmingssysteem is zelfs nog energiezuiniger als het tijd gestuurd is, zodat het alleen werkt als de vloeren in gebruik zijn," vervolgt William Karlström, die huiseigenaren aanspoort om te overwegen hun oude analoge vloerverwarmingsthermostaten te vervangen door programmeerbare thermostaten om energie te besparen.

Aanpassen aan het schema van het gezin

Moderne digitale en programmeerbare thermostaten, bijvoorbeeld nVent RAYCHEM SENZ WIFI, hebben tegenwoordig een tijdregelfunctie waarmee de temperatuur van de vloerverwarming en de verwarmingsperioden volledig kunnen worden aangepast aan de behoeften en levensstijl van de bewoner. Dit betekent dat er aanzienlijk minder energie wordt verbruikt voor vloerverwarming wanneer de vloeren niet in gebruik zijn.

"Als de bestaande elektrische vloerverwarming wordt geregeld door een analoge thermostaat of een digitale thermostaat zonder tijdregeling, is het meestal de moeite waard om deze te vervangen", zegt William Karlström. “En uiteraard biedt nVent RAYCHEM biedt hier de juiste oplossing”.

Klik hier voor meer informatie...

« Nieuws overzicht