Duurzaamheid en Circulariteit: De Kernwaarden van Derako

Meer dan buzzwords; het start bij de constructie van ons systeem

Bij Derako zijn duurzaamheid en circulariteit meer dan buzzwords; het zijn de drijvende krachten achter wat we doen. We blijven ons inzetten om onze producten en processen steeds duurzamer te maken en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Samen met architecten en onze partners kunnen we een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

Cradle-to-Cradle: Ons Leidend Principe

Een van de belangrijke pijlers van onze duurzaamheidsinspanningen is het Cradle-to-Cradle (C2C) principe. Hierbij wordt gestreefd naar het creëren van producten die volledig kunnen worden hergebruikt. We zijn er trots op te kunnen zeggen dat al onze Derako systemen voldoen aan de C2C Silver certificering. Hiernaast beschikken wij ook over een ISO 14001 gecertifieerd milieumanagementsysteem.

De Voordelen van Duurzame Producten

Onze producten, bestaande uit massief hout en staal, bieden voordelen vanuit een duurzaamheidsperspectief:

Herbruikbaar/demontabel: 
  • Het systeem is gemakkelijk te de-installeren (uit het gebouw te halen) en, gezien de stabiliteit en lange levensduur, na her dimensionering toe te passen in een nieuw project.
  • Duurzaam hout als basis: Hout is van nature een circulair product. Het vereist weinig energie voor productie en verwerking, slaat CO2 op gedurende de groei en houdt deze tijdelijk vast tijdens de levensduur. Door FSC- en PEFC-gecertificeerd hout te gebruiken, zorgen wij voor duurzaam bosbeheer.
  • Innovatieve houtcombinaties: Derako's innovatieve producten, zoals Cloak Wood en Fineer combineren massief hout en MDF met natuurlijk houtfineer. Dit geeft een maximale uitstraling en minimaliseert tegelijktijdig het zaagafval. Schaarsere houtsoorten kunnen dus efficiënter worden gebruikt wat resulteert in een kostenreductie en lagere impact op het milieu. Dankzij het gebruik van een lokaal geteelde houtsoort (bijvoorbeeld Peppelhout) worden de transportafstanden naar onze fabriek geminimaliseerd, wat resulteert in een lagere milieubelasting. 
Direct voordelen voor architecten en gebouw eigenaren

De voordelen van Derako's duurzame benadering reiken verder dan alleen de milieuprestaties. Voor architecten en gebouweigenaren bieden onze C2C-gecertificeerde producten tastbare voordelen. Het feit dat onze systemen aan de hoogste duurzaamheidsnormen voldoen, maakt het eenvoudiger om te voldoen aan de eisen met betrekking tot duurzaam bouwen. Dit vertaalt zich direct in waardevolle credits binnen gerenommeerde duurzaamheidscertificeringssystemen. Deze certificaten bieden niet alleen erkenning voor duurzame inspanningen, maar kunnen ook leiden tot lagere operationele kosten en een verhoogde waarde van het gebouw. Het is een win-win situatie waarbij zowel het milieu als de portemonnee profiteren.

Wilt u ook een duurzaam product toepassen? 

Laten we samenwerken aan milieubewuste, circulaire oplossingen voor uw projecten. Door te kiezen voor Derako systemen, gaat u niet alleen voor duurzaamheid en circulariteit, maar ook voor een bijzonder mooie uitstraling en beleving in uw ontwerpen. 

Neem vandaag nog contact met ons op en laten we een duurzame toekomst opbouwen, waarin “esthetiek en ecologie” hand in hand gaan.

« Nieuws overzicht