Isolatie voor elke toepassing

Of het nu gaat over nieuwbouw, renovatie of transformatie, Knauf Insulation biedt voor elke toepassing een isolatiemateriaal dat behalve duurzaam ook prettig te verwerken is.

Gevelisolatie

Goede gevelisolatie voorkomt dat er onbedoeld warmte verloren gaat. De gevel moet volgens het BBL een RC van 4,7 (m2.K/W) halen volgens de NTA 8800. Om deze isolatiewaarde bij een gevel te halen is niet alleen de thermische prestatie van het isolatiemateriaal van belang, maar ook de uitvoering van de werkzaamheden. 

Met gevelisolatie van Knauf Insulation voorkom je risico's van thermische lekken of een valse luchtspouw. De gevelisolatie van glaswol of steenwol sluit perfect aan op de achterliggende constructie en onderling. Zo voorkom je onnodig energieverlies en is de isolatie beter geborgd. Wel een prettig idee als je kijkt naar de Wet Kwaliteitsborging voor Bouwen.

Wil je nog meer zekerheid op de kwaliteit van de uitvoering bij spouwmuurisolatie, dan is de inblaaswol Supafil Cavity 033 een mooi alternatief. Deze inblaaswol wordt tijdens de bouwfase van binnenuit aangebracht door gecertificeerde verwerkers. 

Beter dakisolatie in renovatie

Alle seinen staan op groen voor het verbeteren van dakisolatie; hoge energieprijzen, klimaatdoelstellingen voor woningcorporaties en een verplicht energielabel C voor kantoorpanden. 

Welke dakisolatie je kiest hangt af van de dakconstructie. Zo is er bij gordingen- en sporenkappen veel ruimte om te isoleren; het is dan slim om te kiezen voor dakisolatie met een grote lengtemaat, zoals Naturoll of Mineral Wool 34 isolatie op rol. 

Wil je meer renovatietips? De meest voorkomende klussen heeft Knauf Insulation uitgewerkt in een stappenplan met aandachtspunten. 

Knauf ECOSE technology

Omdat je bij het na-isoleren van een dak vaak in een kleine ruimte werkt, is het fijn dat glaswol stofarm is dankzij het natuurlijke bindmiddel ECOSE Technology. Isolatie met ECOSE technology werkt prettig en is vriendelijk voor mens en milieu. 

Meer isolatie op een pallet

Door een optimale compressie verpakken we bij Knauf Insulation meer vierkante meter isolatie op een pallet. Vergelijk je bijvoorbeeld Acoustifit of Naturoll isolatie met het isolatiemateriaal van een andere leverancier, dan verpakken we soms wel een dubbele hoeveelheid op een pallet en in een vrachtwagen! 

Ontdek al onze isolatieoplossingen via knauf.com

« Nieuws overzicht