CARLISLE® BV ontvangt prestigieuze Rethink Award 2023

Carlisle Construction Materials BV heeft de Rethink 2023 Award gewonnen voor de inzet van Hernieuwde Grondstoffen in haar HERTALAN® EASY COVER (FR) circulair inductiesysteem. Deze prestigieuze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt ter ere van de duurzaamheidsprestaties van de industrie dat openstaat voor leden van de Nederlandse Federatie van de Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) en Plastics Europe. 

Beide industriepartners hebben het Rethink platform opgericht (www.rethinkplastics.nl). Het platform vertegenwoordigt daarmee meer dan 400 bedrijven en minstens 18 brancheorganisaties. De 2023 vakjury bestaande uit Marjan Minnesma (Urgenda), Rik van der Ploeg (Natuur & Milieu), Marc Spekreijse (Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL) en John Vernooij (Omrin) roemde Carlisle voor haar buitengewoon innovatieve oplossing die naadloos aansluit bij de Circulaire economie.

Het getuigt van daadkracht en een vooruitziende blik

De vakjury heeft besloten om Carlisle Construction Materials BV als winnaar aan te wijzen. “Met een innovatieve manier van bevestigen en verwijderen van de EPDM-dakbedekking en een terugneemgarantie voor gebouweigenaren, kan Carlisle het materiaal na de levensduur verzamelen en opnieuw inzetten. De jury vindt dit een buitengewoon innovatieve oplossing die naadloos aansluit bij de circulaire economie. Het getuigt van een vooruitziende blik op een toekomst waarin de grondstoffen steeds schaarser zullen worden. Van lineair naar circulair” 

“De Rethink Award kan voor ons echt als schakel dienen tussen het marktsegment waarin wij commercieel opereren en de noodzakelijke industriële kant van ons bedrijf. Circulariteit gaat vooral om de vraag wat er toekomstig gaat gebeuren met jouw product, hoe krijgt je die als grondstof weer in je keten. Vandaar dat deze award ook echt een stuk waardering is voor onze R&D en Operationele collega’s”, aldus Benno Nijenhuis, één van de ‘drivers’ van deze circulaire visie binnen Carlisle CM BV.

Zie voor meer uitleg: www.ccm-europe.com/nl/plat-dak/circulaire-dakbedekking 

Re’s van het Rethink-programma

De Rethink Awards zijn bedoeld om de talloze innovaties op het gebied van rubber en kunststof bekend te maken, te waarderen en te inspireren. Niet alleen binnen de industrie, maar ook daarbuiten.  Alle inzendingen worden zorgvuldig beoordeeld door een vakjury aan de hand van de vijf Re’s van het Rethink-programma: Renew (grondstoffen), Reduce (productie en product), Redesign (ontwerp en gebruik), Re -gebruik (hergebruik) en Recycle (inzameling en recycling). 

Over CARLISLE® CM Europe

CARLISLE® Construction Materials BV maakt deel uit van de Europese CARLISLE® Construction Materials groep (CCM Europe). Samen met haar zusterondernemingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Roemenië werd 
in 2022 een jaaromzet van meer dan 250 miljoen euro gerealiseerd. Daarmee is 
CCM Europe de grootste Europese EPDM-fabrikant in deze sector.

De groep telt momenteel meer dan 600 medewerkers en richt zich op de ontwikkeling, productie en distributie van hoogwaardige waterdichtingsproducten voor dakbedekking, gevel en structurele afdichtingscomponenten.

CARLISLE® CM Europe kenmerkt zich door een doordacht productportfolio, vooral rond het materiaal EPDM, competente, praktijkgerichte advisering en opleiding alsmede een uitgebreide, betrouwbare dienstverlening. De beproefde productmerken RESITRIX®, HERTALAN®, ALUTRIX®, HARDCAST®, ECOLAN® en ARBO® zijn verenigd onder het overkoepelende merk CARLISLE® CM Europe.

Het moederbedrijf is CARLISLE® Companies Incorporated in de VS met een jaaromzet van 6,59 miljard US-dollar in 2022.

« Nieuws overzicht