Kerkdak op maat efficiënt geplaatst in Yerseke

Aan de rand van Yerseke – de stad van oesters en mosselen – is de bouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente volop aan de gang. Het dak meet 3.500 m², ligt op 25 meter hoogte en is verdeeld over diverse dakvlakken met kilgoten en met nokhoogtes tot 14 meter. Een hele uitdaging om dit kwalitatief te bouwen. 

De oplossing voor het dak lag bij dakelementen van Unilin Insulation. Hierdoor is het dak niet alleen kwalitatief en luchtdicht geïsoleerd, het bleek ook drie keer sneller klaar dan wanneer het volgens de klassieke methode geplaatst zou zijn!

Gespecialiseerde architect

Als specialist in kerkgebouwen schreef Van Beijnum Architecten Usystem Roof OS Easy Airtight van Unilin Insulation voor. De openschalige dakelementen hebben een grote constructieve sterkte en zijn geschikt voor hellende daken met een geventileerde bedekking. 

Elk dakelement is opgebouwd uit een basisplaat, PIR-isolatie, drie vurenhouten ribben en een luchtdichte veer. Qua binnenafwerking zijn er drie zichtzijdes mogelijk: Ply F, CB White of CB Green. De keuze in Yerseke viel op de laatste zichtzijde.

Teamwork

Een kerkdak als dit is een echt huzarenstuk waar het technische team van Unilin Insulation graag over meedenkt. De experten tekenden alles uit en integreerden de kilgoten en overstek in het ontwerp. In het legpan van Unilin Insulation werden de elementen nauwkeurig aangegeven zodat stuiknaden van de lange elementen exact op de dubbele gordingen uitkwamen.

Plaatsing aan driedubbele snelheid

In het legplan werd het dak opgedeeld in vlakken om gefaseerd te werken. De plaatsing ging zo in een snel tempo vooruit. Meer nog: met de dakelementen verliep het drie keer zo snel als bij klassieke isolatie-oplossingen. Die tijdrecuperatie was een enorm voordeel!

« Nieuws overzicht