Brandwerende systemen van Walraven

Passieve brandbescherming is om te voorkomen dat brand zich niet verder kan uitbreiden en rook zich niet verder verspreidt. Dit geeft gebruikers van een pand meer tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten en schade aan het pand en milieu wordt zo veel mogelijk beperkt. 

Walraven biedt een uitgebreid assortiment brandwerende afdichtingsproducten. Deze producten zijn in de eigen testfaciliteit én bij een geaccrediteerde faciliteit getest en bevatten allemaal een CE-markering.

Vernieuwd productassortiment

De Walraven Pacifyre® FPC Brandmanchet is onlangs toegevoegd. Deze is geschikt voor buisdoorvoeringen in wanden en vloeren en zorgt dankzij een innovatief sluitmechanisme voor een tijdbesparende installatie. De Walraven Pacifyre® FPW Brandwerend Band is met één rol geschikt voor talrijke doorvoeringen en verschillende buistypes.

Een belangrijk onderdeel van het brandwerend afdichten van doorvoeringen, is het afkitten van kleine openingen rondom buizen, inbouw- en opbouwmanchetten. Dit is noodzakelijk en van groot belang om verplaatsing van rookgas tegen te gaan. Dit dient te gebeuren met een brandwerende kit, zoals de Walraven Pacifyre® A Brandwerende Acrylaatkit. Ook dienen bouwkundige voegen en naden brandwerend afgedicht te worden wanneer het om brandscheiding gaat. Hiervoor is de Walraven Pacifyre® S Brandwerende Siliconenkit uitermate geschikt. De Walraven Pacifyre® G Grafiet Kit vormt de perfecte brandwerende oplossing voor kleinere buizen en openingen rondom kabels. 

Walraven Workshop Brandwerend Afdichten

Om installateurs en adviseurs vertrouwen te geven in het toepassen van passieve brandbescherming, biedt Walraven nu een gratis workshop Brandwerend Afdichten. De workshop is erop gericht om u een gedetailleerde basis te geven op het gebied van het toepassen van de Walraven Brandwerende Systemen, conform de richtlijnen gesteld in NEN 6069 en NEN EN 1366. 

Mis deze kans niet om de kennis en vaardigheden op het gebied van passieve brandbescherming te vergroten! Kijk hier voor meer informatie over de Walraven Workshop Brandwerend Afdichten en schrijf u nu in! 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie