iChubb Modulair blusgassysteem

Minimale verstoring, maximale beveiliging

Het iChubb modulaire brandblussysteem bevat alle onderdelen om een brand te kunnen detecteren en te blussen. Standaard is het systeem inzetbaar voor ruimtes tot 170 m3, maar door de modulaire opzet is dit uit te breiden tot 680 m3.

De basis van het systeem is een 19 inch kast die voorzien is van alle relevante componenten van het systeem. Dit maakt installatie heel eenvoudig, de werkzaamheden nemen veelal slechts 1 dag in beslag.

Afhankelijk van de grootte en het gebruik van de ruimte kunt u kiezen voor IG-55, IG-100 of Novec blusgas. Allen zijn geschikt voor toepassing in ruimtes met hoogwaardige (elektrische) apparatuur, zijn milieuvriendelijk en kunnen in zeer korte tijd een brand blussen zonder nevenschade. IG-55 en IG-100 werken zuurstofverdringend, daar waar Novec de kettingreactie van een brand verstoort.

Twee-groep afhankelijke detectie

Het systeem is voorzien van minimaal drie rookmelders waardoor een twee-groep afhankelijke detectie mogelijk is en de kans op een kritische storing aanzienlijk wordt verkleind. In een ruimte met veel luchtcirculatie vindt detectie plaats via een luchtaanzuigsysteem (aspiratie).

Via de bijbehorende handmelders start of stopt u een blussing en bij activatie waarschuwt een slow-whoop, sirene en flitser de aanwezige personen. Desgewenst kan het systeem worden voorzien van alarmdoormelding naar een alarmcentrale en camera's voor alarmverificatie.
In controle met de app
De app van het modulaire blussysteem informeert u als er iets aan de hand is. Bijvoorbeeld bij detectie van een brand, activatie van een blussing of bij een storing in het systeem. Via de app kunt u altijd en overal de status van het systeem controleren en het systeem beheren. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

Blusunit voor serverracks en besturingskasten

Het modulaire brandblussysteem is uit te breiden met blusunits voor serverracks, besturingskasten en meterkasten tot 17m3. Deze units worden bij een brand in de bewuste kast automatisch geactiveerd en genereren stikstof waardoor de brandontwikkeling stopt.

De voordelen op een rij:
  • Korte installatietijd
  • Bespaart ruimte
  • Snelle en effectieve blussing
  • Geen nevenschade
  • Schaalbaar tot 680 m3
  • Veilig voor mens en apparatuur
Zo werkt een modulair blussysteem

Benieuwd hoe een modulair blussyteem werkt? Bekijk de video waarbij we dit in slechts 30 seconden uitleggen.

Informatie

Wilt u uw bedrijfskritische apparatuur beschermen tegen brand en wilt u weten wat dit kost? Neem dan contact op met onze experts via 088 112 42 10 of stuur een mail naar nl_sales.fsy@chubbfs.com

« Nieuws overzicht