SafeWood van Foreco Houtproducten

De Roef is een ontmoetingscentrum in Harderwijk. Foreco heeft de gevel mogen voorzien van Vuren SafeWood afgewerkt met Firestain Color. De gevel bestaat uit een gesloten deel met bruine kleur en een open deel in het zwart. Naast deze combinatie tussen open en gesloten geveldelen zorgt de afwisseling tussen horizontale en verticale montering voor een zeer fraai geheel. 

Toepassingsmogelijkheden

Een van de voordelen van houten gevels is de mogelijkheid in afwisseling van de diktes. Het zwarte deel van deze gevel bestaat bijvoorbeeld uit verschillende diktes. De ene lat is dikker dan de andere lat. Door deze verschillende diktes met elkaar af te wisselen krijgt het geheel een speelse dynamiek. In samenhang met het halfhouts rabat profiel van de rest van de gevel creëer je een unieke uitstraling. Meer weten over de mogelijkheden met houten gevels? Neem contact met ons op, dan proberen wij u zo goed mogelijk te helpen met onze vakkennis.

Wat is SafeWood?

SafeWood is geschikt om buiten toe te passen mits het altijd wordt afgewerkt  met een FireStain die ook voldoet aan Euroklasse B. De FireStain coating biedt een beschermende laag waardoor de brandvertraging in het hout blijft zitten in alle weersomstandigheden. Deze coating is toe te passen in verschillende kleuren. De gevel van De Roef is hier een mooi voorbeeld van.

Pluspunten

SafeWood leent zich uitstekend voor toepassingen in vochtige omgevingen zoals een zwembad of soortgelijke omgeving. Het is waterdamp bestendig en is getest bij een luchtvochtigheid van  boven de 90%. SafeWood heeft in testen bewezen Euroklasse B te behalen voor gevel, wand of plafond. Door verhitting ontstaan brandbare houtgassen. De neutraliserende stoffen van SafeWood binden deze houtgassen waardoor er een afschermende koollaag aan de buitenkant van het hout ontstaat.

Daarnaast biedt SafeWood Color architecten vele mogelijkheden en ontwerpvrijheid door een rijk gevuld gevarieerd kleurenpalet. SafeWood Color is zowel geschikt voor een binnen- als buitentoepassing. Voor buitentoepassing wordt SafeWood altijd afgewerkt met een Firestain die ook voldoet aan Euroklasse B. De coating dient als beschermende laag waardoor de brandvertraging in het hout blijft zitten in alle weersomstandigheden.

« Nieuws overzicht