Nieuwbouw basisschool de Zeeraket te Almere Duin

Met de groeiende behoefte aan aanpasbare leeromgevingen, hebben scholen geluidsisolerende schuifwanden omarmd

Met de groeiende behoefte aan aanpasbare leeromgevingen, hebben scholen geluidsisolerende schuifwanden omarmd als een effectieve manier om hun faciliteiten te optimaliseren.

Door het installeren van schuifwanden kunnen scholen snel en eenvoudig grote ruimtes opdelen in kleinere secties, waardoor ze multifunctioneel kunnen worden gebruikt. Of het nu gaat om het creëren van afzonderlijke klaslokalen, studiegebieden, vergaderzalen of recreatieruimtes, schuifwanden bieden de flexibiliteit om de beschikbare ruimte snel aan te passen aan de behoeften van de schoolgemeenschap. Voor dit project bij basisschool de Zeeraket in Almere Duin is een schuifwand type S110gl, 43 dB Rw gemonteerd, afgewerkt met een Formica HPL. De veelzijdigheid van geluidsisolerende schuifwanden maakt het mogelijk om grotere evenementen te organiseren. De gymzaal van basisschool de Zeeraket kan door de inzet van de schuifwand nu worden gebruikt voor onder andere musicals. Door de schuifwand volledig te openen, ontstaat er één grote open ruimte waarbij de gymzaal en de hal worden samengevoegd. Scholen kunnen op deze manier ruimtes creëren waar grotere groepen kunnen samenkomen voor bijvoorbeeld een schoolvoorstelling. De door Peutz op geluid geteste wanden behalen waarden van boven de 48 dB Rw in volledig schuivende toestand. Hierdoor kunnen scholen rustige en geconcentreerde leeromgevingen creëren. In het geval van basisschool de Zeeraket is deze geluidsisolatie dé oplossing voor de hoeveelheid geluid wat anders vanuit de gymzaal de rest van de school zou bereiken. Door de keuze voor grote glasopeningen wordt ook de sociale veiligheid gewaarborgd en hebben de conciërges duidelijk zicht vanuit hen kantoor. Dit zorgt voor een open en ruimtelijke uitstraling. Basisschool de Zeeraket is een zogenoemde Frisse School. Een Frisse School is een schoolgebouw (basis- of voortgezet onderwijs) met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu. In een Frisse School is aandacht voor energie, luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid. En voor het aspect geluid zit deze basisschool helemaal goed met de geluidsisolerende schuifwand S110. Mobiele wanden bieden scholen de mogelijkheid om hun ruimte optimaal te benutten en aan te passen aan veranderende behoeften. Ze dragen bij aan een

flexibele leeromgeving die bevorderlijk is voor samenwerking, concentratie en gemeenschapsbetrokkenheid. Het gebruik van mobiele schuifwanden in scholen is een waardevolle investering gebleken om een dynamische en veelzijdige leeromgeving te creëren. Waarom mobiele wandsystemen van BREEDVELD? BREEDVELD is al ruim vijfenveertig jaar de specialist in het multifunctioneel maken van scholen. Wij hebben in deze vier decennia ruim 1.500 onderwijsprojecten uitgevoerd. Bij BREEDVELD begrijpen wij dat aanpassingen in een schoolomgeving vlot moeten verlopen. Daarom krijgt u een vast contactpersoon, werken wij alleen met eigen vakmensen en wordt de plaatsing desgewenst in de vakantieperiode gerealiseerd. Wilt u advies over de ruimtelijke indeling van uw onderwijsinstelling? Wij bieden ook hulp bij bouwkundige vraagstukken.

« Nieuws overzicht