PCI Nanorapid met CSA-technologie: een nieuwe generatie sneldrogende tegellijmen

Tijd is op de bouwplaats vaak de beslissende factor, met name bij saneringen en renovaties tijdens de gewone werkzaamheden. Bewoners willen tijdens een renovatie zo snel mogelijk de ruimtes weer in gebruik kunnen nemen. Aannemers willen wachttijden tussen verschillende opeenvolgende toepassingen daarom zoveel mogelijk beperken. De nieuwe snellijm PCI Nanorapid voor het leggen van keramische en natuursteenvloeren garandeert nog meer plannings- en uitvoeringszekerheid op de bouwplaats.

PCI Nanorapid

De nieuwe snellijm biedt dankzij CSA-technologie volledig nieuwe mogelijkheden en zorgt ervoor dat het tegelen beter in te plannen is. De tegellijm combineert het tijdvoordeel van een snellijm met het verwerkingscomfort van een normaal uithardende lijm. Tegelijkertijd hardt de lijm extreem snel uit, zodat nog dezelfde dag kan worden gevoegd.

Planbaar tegelen
  • Geschikt voor het tegelen van tegel- en natuursteenvloeren – binnen en buiten
  • Lange verwerkingstijd tot ca. 60 min. – onafhankelijk van de omgevingsomstandigheden
  • Korte uithardingstijd van ca. 90 min. – volledige belastbaarheid na ca. 6 uur
  • Lange correctietijd tot ca. 30 min. – hoog verwerkingscomfort
  • Consistentie variabel instelbaar: als dunbed-,vloeibed- of middelbedmortel
  • Voor laagdikten van 1–20 mm
  • Effectieve kristallijne waterbinding
  • Stofarm – minder stofontwikkeling bij het openen, mixen en uitgieten
  • Uiterst emissie-arm: GEV-EMICODE EC1 Plus

CSA-technologie, dit is wat er achter zit:

De CSA-technologie van PCI Nanorapid, waarvoor door PCI octrooi is aangevraagd, zorgt voor een snellere uitharding en een hogere beginsterkte door het gebruik van calciumsulfoaluminaat-cement (CSA-cement), waardoor de bouw sneller verloopt. Het fabricageproces vindt plaats bij aanzienlijk lagere oventemperaturen dan bij conventioneel cement, waardoor minder energie wordt verbruikt en de CO2-voetafdruk wordt gereduceerd.

Het resultaat: een volledig nieuwe formulering met verbeterde product- en verwerkingseigenschappen in vergelijking met vergelijkbare hechtmortels, op basis van duurzame grondstoffen.

Meer informatie vindt u op onze website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie