Ontdek de veelzijdigheid van houten wandsystemen

De houten wandsystemen van Derako zijn al door vele architecten in binnen- en buitenland toegepast. Of het nu gaat om gebogen scheidingswanden in kantoorgebouwen, wandelementen bij universiteiten of wandbekleding in zwembaden, de toegevoegde waarde van hout komt volledig tot zijn recht met de Derako wandsystemen. Ze zijn verkrijgbaar in een grill- en lineaire uitvoering, geschikt voor zowel gebogen als rechte toepassingen en zijn ook in speciale uitvoeringen beschikbaar voor buitenmontage onder een luifel. 

Lineaire wandsysteem

Het lineaire systeem maakt gebruik van onzichtbare bevestiging van massief houten lamellen met behulp van een speciale achterconstructie en gepatenteerde RVS clips. Dit maakt het systeem uitermate geschikt voor complexe ontwerpen, waarbij diverse lamelafmetingen en houtsoorten in één systeem gecombineerd kunnen worden.

Grill wandsysteem

Het grill systeem maakt gebruik van speciale wandclips om de grill direct op de bouwkundige achterconstructie te bevestigen. Met een ruime keuze aan houtsoorten, lattenafmetingen en afwerkingen biedt dit systeem talloze mogelijkheden voor een unieke uitstraling.

De kracht van hout

Hout heeft een onmiskenbare kracht als natuurlijke grondstof en is al duizenden jaren een inspiratiebron voor kunstenaars en architecten. Het verwerken van houten elementen in gebouwen versterkt het contact tussen mens en natuur. Bovendien is hout milieuvriendelijk, recyclebaar en CO2-neutraal. Het heeft een positief effect op de gezondheid en welzijn van mensen, stimuleert sociale interactie en draagt bij aan het herstel van patiënten in de zorgsector. Maar los van alle praktische en duurzame eigenschappen is hout als verwerkte grondstof gewoon erg mooi.

Derako voordelen:
  • Ruime keuze aan houtsoorten, maatvoeringen, systemen en afwerkingen.
  • Service, technische support en gedegen adviezen. 
  • Producten gemaakt van hout met unieke voordelen; CO2-neutraal, circulair, gezond en authentiek.
  • Eenvoudige integratie met verlichting en klimaatoplossingen 
  • Integrale garantie op draagsystemen, hout, afwerking en brandvertraging.
  • Producten en systemen die C2C Silver, FSC, PEFC, gecertificeerd zijn en bijdragen aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED.
  • Eenvoudige en snelle montage.
  • Gedegen en kwalitatief wandsysteem.
Informatie voor uw project?

Voor meer informatie en advies op maat kunt u terecht bij de Derako adviseurs. Lees op deze pagina meer over alle mogelijkheden van het Derako massief houten wandsysteem.

« Nieuws overzicht