RHEINZINK halveert carbon footprint

50% minder CO2 uitstoot: RHEINZINK prePATINA wordt prePATINA ECO ZINC– het meest duurzame zink ter wereld

Het meest duurzame zink ter wereld

Op weg naar een klimaatneutraal Europa in 2050 neemt RHEINZINK een grote stap voorwaarts: met prePATINA ECO ZINC, het meest duurzame zink ter wereld. RHEINZINK is de eerste fabrikant van zink  die de CO2 footprint meer dan halveert met de prePATINA ECO ZINC productlijn.

RHEINZINK heeft duurzaamheid stevig geïntegreerd in de bedrijfsstrategie. Met prePATINA ECO ZINC wordt een belangrijke stap op weg naar deze duurzaamheidsambities gezet. Hierdoor wordt per jaar ruim 36.000 ton CO2 bespaard: dit komt overeen met de CO2-uitstoot van een stad met 4.500 inwoners.

De lage CO2-footprint, 100% recyclebaarheid en lange levensduur maken RHEINZINK al een zeer duurzaam materiaal. De productie van prePATINA ECO ZINC zorgt voor een significante daling van  de CO2 uitstoot ten opzichte van ander zink in de bouw.

Twee varianten: blue-grey en graphite-grey

De reductie van CO2 is mogelijk door de keuze voor Low-Carbon blokzink uit Scandinavië. Deze grondstof voor de productlijn prePATINA blue-grey en graphite-grey wordt op een zeer energie-efficiënte manier geproduceerd met behulp van water- en windenergie als energiebron.

prePATINA ECO ZINC is verkrijgbaar in de oppervlaktevarianten blue-grey en graphite-grey en kan worden toegepast op daken en gevels en voor de afvoer van hemelwater.

Meer informatie op www.rheinzink.nl 

« Nieuws overzicht